Міністр Максим Степанов цікавився у Рівному проблемами медиків

1981 0

Ми у соцмережах:

Міністр Максим Степанов цікавився у Рівному проблемами медиків

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов сьогодні перебуває з візитом в Рівному.

Він відвідав кардіологічне відділення, реанімацію, відділення інтенсивної терапії, терапевтичні відділення. Спілкувався із завідувачами відділень та молодшим персоналом на загальні проблеми: розмір заробітної плати, напади на медиків, забезпечення транспортом.

Медичні сестри під час розмови з міністром розповіли про розмір своєї зарплати, розповіли, що вона складає 4,5 тисячі гривень - разом з усіма доплатами та без доплат за роботу з пацієнтами з коронавірусом. Міністр Степанов відповів, що з 1 вересня заплановане підвищення заробітних плат медикам.

- Прийнято рішення з 1 липня збільшити фінансування екстреної допомоги на 40%. Уже в наступному році планується підняти зарплату водіїв «швидкої» до 10-12 тисяч гривень. З 1 вересня буде підвищена заробітна плата всіх медпрацівників. Медики повинні отримувати достойну оплату праці, то і якість надання послуг буде висока. І в державних, і в приватних закладах повинні бути рівні умови оплати праці медичних працівників, - наголосив Максим Степанов.

Міністр також відвідав музей лікарні. Він зазначив:

- Вражає рівень фахівців. Розраховуємо, що скоро тут буде зроблена трансплантація. Чудово, що обласна влада розуміє ситуацію та всі проблеми.

Оцінюючи якість надання медичної допомоги у Рівному, міністр висловив задоволення послугами та кваліфікацією лікарів міської лікарні. І зізнався, що навіть готовий довірити їм своє життя таі здоров'я.

Максим Степанов у Рівному відвідав також станцію надання екстреної допомоги. Наступний пункт його візиту - госпіталь ветеранів у Клевані. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також