Міністр назвав Білокриницьку ОТГ взірцем для інших

1315 0

Ми у соцмережах:

Міністр назвав Білокриницьку ОТГ взірцем для інших

Сьогодні міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов відвідав село Біла Криниця, яке є центром новоутвореної ОТГ. Попереду в громади перші місцеві вибори.

Голова сільради Тетяна Гончарук розповіла урядовцю про зроблене в громаді та майбутні плани.

Гордістю села є Центр безпеки, поки єдиний на Рівненщині.

Будівля, площею 190 квадратів, зведена за кошти сільради. Тут облаштовані навчальні та спальні кімнати для рятувальників, є зона харчування, відпочинку, дитячий клас. Є свій автомобіль та сучасне аварійно-рятувальне обладнання.

«Проєкт реалізували спільно із Головним управлінням ДСНС в Рівненській області в рамках багаторічної програми «Польська допомога». До складу Центру безпеки входить пожежно-рятувальна команда з 12 пожежників-добровольців та 4 водіїв. Під час втілення ініціативи рятувальники Білої Криниці пройшли навчання у Польщі», - зазначила Тетяна Гончарук.

 

Також міністр оглянув будинок культури. Тут є велика актова зала, тренажерний зал, кімнати для дозвілля та клас для підготовки дітей до школи.

З минулого року в селі працює нова амбулаторія.

«Ця громада – взірець для інших. Це яскравий приклад ефективної та вдалої реалізації реформи децентралізації, - відзначив Олексій Чернишов. –Децентралізація працює не лише тому, що є реформа, але й тому, що є такі лідери. Ця громада має потужні можливості».

У планах громади – ремонт доріг та поліпшення транспортного сполучення.


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також