Міська лікарня Рівного перетворилася на обласну

5001 1

Ми у соцмережах:

Міська лікарня Рівного перетворилася на обласну

Головний лікар Рівненської центральної міської лікарні Євгеній Кучерук сьогодні на медичній конференції у Рівному зазначив, що лікарня нещодавно отримав статус медичного закладу третинного рівня.

А заклади третинного рівня – це ті, які надають вузькоспеціалізовану допомогу та обслуговують мешканців не лише конкретного міста чи району, а всієї області.

Фактично міська лікарня тепер за статусом наближена до Рівненської обласної клінічної лікарні.

Тож п.Кучерук попросив колег з районів відправляти при потребі пацієнтів на лікування до них.

Зокрема, наголосив, що міська лікарня має ангіограф і першою на Рівненщині почала робити стентування – ставити стенти у судини людей, які мають проблеми з системою кровообігу.

Конференція, на якій п.Кучерук повідомив цю інформацію, якраз стосувалася профілактики хвороб системи кровообігу у Рівненській області. На ній обговорювали реалізацію на Рівненщині проекту Світового банку, за чий кошт в області вже відкрили серцево-судинний центр при обласній лікарні та планують відкрити такий же у Сарнах.

Обласна лікарня отримала для центру за закуплені коштом Світового банку стенти, яких вистачить ще на рік. Микола Кучерук зазначив, що такий розподіл (90% - обласному центру, 10% - міській лікарні) несправедливий, зважаючи, скільки хворих обслуговує міська лікарня.

Сергій Рибачок, який керує групою консультантів проекту Світового банку на Рівненщині, зазначив, що прохання Євгенія Кучерука розглянуть і, можливо, частину безкоштовних стентів для пацієнтів передадуть з обласного центу у міську лікарню.

Нагадаємо, що у рамках медичної реформи буде зовсім інший механізм фінансування медзакладів. Кошти вони вже отримуватимуть не на кількість ліжко-місць, а залежно від кількості пролікованих пацієнтів. Тобто медзаклади, фактично, уже боротимуться за пацієнтів.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також