Міськрада у Костополі не хоче, щоб її діяльність перевірили аудитори

2496 0

Ми у соцмережах:

сесія міськради

Провести державний фінансовий аудит діяльності Костопільської міськради за 2021-2022 роки пропонують «Слуги народу» у міськраді.

Раніше керівник фракції Олексій Кособуцький пропонував утворити комісію з перевірки фінансово-господарської діяльності, але оскільки комісія так і не запрацювала, тепер пропонує залучити до справи Державну аудиторську службу, повідомляє у Фейсбуці  Костопільщина 21 століття.

Зазначимо, що фінансово-господарська діяльність кожної міськради підлягає державному фінансовому контролю, а Державна аудиторська служба уповноважена проводити аудит місцевих бюджетів. Він передбачає перевірку фінансової звітності, ведення бухобліку та дотримання законодавства при проведенні закупівель. Тож задля уникнення підозр у шахрайстві, незаконних операціях, неефективній фінансово-господарській діяльності голова фракції «Слуга народу» у Костопільській міській раді Олексій Кособуцький на сесії запропонував винести на голосування проект рішення про проведення державного фінансового аудиту у Костопільській міськраді, проаналізувати її результати та зробити висновки. Оскільки аудит мала проводити державна служба, то міському бюджету це нічого й не коштувало б. Якщо б висновки виявилися позитивними, Олексій Кособуцький з трибуни міськради пообіцяв першим вибачитися перед усіма, кого підозрював.

- Депутати теперішньої коаліції дуже бояться аудиту діяльності керівництва міськради, тому що, вочевидь, прекрасно знають про зловживання, які там приховані. Декотрі з них і є авторами цих зловживань. Ми, тобто наша фракція, передбачили такий розвиток подій і маємо стратегію щодо подальших кроків. У будь-якому випадку ми налаштовані категорично щодо забезпечення перевірки законності дій міського голови Євгенія Денисюка, - прокоментував Олексій Кособуцький.

Цілком очевидно, що справа із закупівлею міськрадою непотрібних бронежилетів за понад 3 млн грн – далеко не єдина, яка б випливла під час аудиту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також