Митники вилучили в Удрицьку у громадянина Білорусі понад чотири тисячі євро

3914 0

Ми у соцмережах:

Митники вилучили в Удрицьку у громадянина Білорусі понад чотири тисячі євро

На митному посту «Удрицьк» Поліської митниці Держмитслужби, під час прикордонно-митного контролю потягу сполученням «Львів – Могилів», у внутрішній кишені ручної поклажі громадянина Білорусії було виявлено поліетиленовий пакет, в якому знаходились 14 310 євро.

Чоловік заявив, що переміщує особисті речі, які не підлягають письмовому декларуванню, повідомляє Поліська митниця на своїй сторінці у Фейсбуці..

Згідно з чинним законодавством фізична особа має право вивозити з України готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро, а надлишок потребує письмового декларування.

Вивезення за межі України фізичними особами – резидентами готівки на суму, що перевищує еквівалент 10 000 євро, здійснюється за наявності документів, що підтверджують зняття готівки з власних рахунків у банках, і квитанції про здійснення валютно-обмінної операції з цією готівкою (у разі здійснення такої операції) виключно на ту суму, що перевищує еквіваленті 10 000 євро (Постанова Національного банку України №5 від 02.01.2019року).

Таким чином, іноземець намагався шляхом недекларування за встановленою формою точних та достовірних відомостей, перемістити через митний кордон України валюту в сумі 4310 євро.

За фактом незаконного переміщення валюти складено протокол про порушення митних правил передбачених статтею 472 Митного кодексу України та 4310 євро вилучено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також