Міжнародні експерти засумнівалися у доброчесності рівненського судді Сала (ВІДЕО)

2007 0

Ми у соцмережах:

Андрій Сало

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Андрій Сало вчора не пройшов співбесіду на спільному засіданні Вищої кваліфікаційної комісії суддів та Міжнародної ради громадських експертів.

Члени комісії та міжнародні експерти не проголосували за п.Сала, тож він не зможе продовжувати участь у конкурсі на посаду судді Вищого антикорупційного суду України.

«Обґрунтовані сумніви щодо доброчесності судді», як зазначили міжнародні експерти, викликали три аспекти: адмінпротокол, складений на п.Сала, майно його батьків та незадеклароване користування автомобілем.

Щодо адмінпротоколу, то у серпні минулого року суддю затримала патрульна поліція за перевищення швидкості. Андрій Сало відмовився дути у драгер.

Суддя на співбесіді пояснив, що він не перевищував швидкості і не мав намір обганяти інше авто, як заявили патрульні. Щодо драгера, то заявив, що прилад не мав калібрування, а тому суддя відмовився у нього дути. Пан Сало погодився пройти медосвідування у лікарні, але на той час там не виявилося лікаря.

7 березня у суді Андрій Сало оскаржуватиме адмінпротокол.

У міжнародних експертів запитання викликало також майно батьків судді, зокрема, будинок на 300 «квадратів» у Львівській області та автомобілі.

Суддя Сало розповів, що батьки мають власну ферму, а також сільгосптехніку, яку надають у користування іншим, тож отримують доходи.

Додав, що будинок батьки будували самі у 2004-2008 роках у селі. Окрім того, житлова площа будинку – трохи більше 100 «квадратів», решта – підсобні приміщення, зазначив п.Сало.

- Я не проживаю зі своїми батьками, маю власну сім’ю і ніколи не звертав увагу на розмір їхніх доходів та покупок. Вони – самодостатні реалізовані люди, я тільки щасливий за них, - зазначив суддя.

Міжнародних експертів цікавили і будинки батьків дружини судді та автомобілі «BMW X 5», що були у власності його батька і якими користувався сам Андрій Сало.

Суддя зазначив, що батьки один «BMW» продали дешево, за 37 тис. грн, бо по факту його не було – автівку викрали і хтось, за словами п.Сала, погодився викупити у батька документи на вкрадене авто.

Інший «BMW», 2004 року випуску, батьки у 2012 році купили за нижчу ринкової ціну, оскільки він, зазначив суддя, був у поганому стані. Але батькам таке авто для користування у селі підходило, додав Сало.

Щодо користування згаданими автомобілями, які суддя не вказав у декларації, то він послався на вимоги закону, який передбачає, що потрібно декларувати тільки те майно, яке є у користування станом на кінець грудня звітного року.

Міжнародні експерти та члени кваліфікаційної комісії судді Салу, втім, не повірили. Як і минулого тижня ще одному кандидатові з Рівненщини - колишньому судді Рівненського апеляційного суду Анатолію Квятковському.

Вчора мав також проходити співбесіду колишній суддя Рівненського міського суду Мар’ян Головчак, але він сам відмовився від участі у конкурсі. В експертів були запитання щодо його декларації.

Зазначимо, що за посади у Вищому антикорупційному суді продовжують боротися троє рівнян: суддя Петро Феськов, а також адвокати Віктор Ногачевський та Микола Глотов.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також