Молодий захисник з Рівного загинув на Донеччині

9290 0

Ми у соцмережах:

Молодий захисник з Рівного загинув на Донеччині

Побратими часто називали його «Круглим» - через прізвище...

- Завтра на центральному майдані Рівного ми попрощаємось із Героєм Андрієм Круглюком, який загинув, захищаючи Батьківщину, - повідомив в.о. міського голови Віктор Шакирзян.

Андрій Круглюк народився 5 серпня 1996 року у Рівному. Навчався у Рівненському ліцеї №27, а за тим вступив до Національного університету водного господарства та природокористування, аби здобути спеціальність «Інформаційна діяльність та документознавство».
 
«Андрій – людина дії, не міг довго лишатися на місці, постійно розвивався, рухався, швидкий, винахідливий, дотепний», - розповідає мама Героя Інна.
 
Із початком повномасштабного вторгнення Андрій хотів добровольцем долучитися до лав захисників. Але жодного досвіду військової служби не мав, тож залишився чекати виклику від військкомату. 
 
«Він сказав відразу, що як отримає повістку – піде, ховатися не буде. Так і сталося – у червні 2024 року Андрія мобілізували. Він проходив кілька різних підготовок, почувався впевнено, на своєму місці. А потім була служба на Донеччині – Краматорськ, Костянтинівка, Торецьк… Його за прізвищем часто називали «Круглий». Він сміявся», - продовжує мама.
 
Андрій з дитинства був гарним організатором, міг вести за собою людей. 
 
«Син виводив хлопців з позицій і на позиції, забирав поранених, діставалися стежками, на яких уникали обстрілів. У п’ятницю, 9 серпня, як ми розмовляли, Андрій показав мені на відео, що на ліжку чимало солодощів. Питаю: що це? Каже: це хлопці віддячили, що без втрат з позицій вивів… Збирався відпочити трошки, бо вихід був нелегким. Він був скромним, справжнім та щирим, і я дуже пишаюся сином», - каже Інна.
 
На жаль, цього ж дня 28-річний солдат Андрій Круглюк загинув внаслідок артилерійського обстрілу на Донеччині…
 
Прощання із Героєм відбудеться завтра, 14 серпня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному. Чин похорону здійснять у Свято-Покровському кафедральному соборі. Поховають його на кладовищі «Нове»…


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також