Моржування: від 11 і старші

8322 0

Ми у соцмережах:

Моржування: від 11 і старші

Фестиваль зимового плавання «У здоровому тілі — здоровий дух», організований обласним центром фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх», зібрав на Басівкутському озері «моржів» з Рівного та Вінниці. Щоб додати фестивалю інтриги, організатори влаштували змагання — хто найшвидше подолає 15-метрову дистанцію у крижаній воді. Наймолодшою серед учасниць була 11-річна Настя Рабінюк, донька відомого у місті бізнесмена.

— Зимовим плаванням я займаюся вже три роки, — розповідає Настя. — Подивилася на тата і собі вирішила спробувати.

— Лізти в ополонку не було страшно? — Не було. Пірнала і ще хотілося.

— А як здоров’я, після занять моржуванням покращилось? — Якось захворіла на грип, але то не від купання. А взагалі здоров’я покращилось. Одним з ідеологів зимового плавання у Рівному є колишній спідвеїст, а разом з тим морж з 30-річним стажем Борис Горка, який очолює клуб «Пінгвін». — Плавати в ополонці приходять люди, яким за 60 і навіть за 80, — розповідає п.Горка. — Причому купаються не лише на Басовому Куті, але й в інших місцях, зокрема на «лебединці». Скільки у нас у місті моржів, сказати складно, їх не вдається усіх зібрати разом, адже немає приміщення.

— У чому принади моржування? — Це оздоровлення, фізична підготовка, гартування сили волі.

— Як найкраще розпочинати підготовку до зимового плавання? — Найкраще починати на початку осені й купатись щодня. Хоча є такі, що приходять взимку й одразу пірнають, все залежить від організму.

— А ви часто хворієте? — Я не хворію взагалі. Лікарі позитивно ставляться до загартовування, хоча радять при цьому бути обережними. — Моржування корисне, — говорить лікар-санолог Валентина Копель. — Коли людина занурюється у холодну воду, активізуються усі процеси в організмі, це має позитивну дію на нервову та ендокринну системи, на судини. Втім, з великою обережністю треба ставитись до загартовування дітей.

— Ви самі не пробували купатись в ополонці? — В ополонці — ні, але загартовувальні процедури застосовувала.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також