Муніципали у Рівному воюють з вуличною рекламою. Бізнес пручається

871 0

Ми у соцмережах:

Муніципали у Рівному воюють з вуличною рекламою. Бізнес пручається

Днями у центрі Рівного перехожі помічали, як хлопці шпателями зішкрібали рекламні плакати, поклеєні на будівлю. Був магазин, а тепер що? Виявляється, справа не в зміні власника. Тут побували інспектори муніципальної варти і наказали ту рекламу прибрати. Багато хто дивується — невже для інспекторів, які працюють за рахунок податків містян, не знайшлося більш корисної для міста справи?

Така реклама незаконна, пояснюють інспектори мунварти. Але, зауважують, деяких власників рекламних плакатів це не лякає. Днями муніципали виявили у центрі міста два таких місця, де підприємці після зауважень рекламу спершу прибрали, а пізніше — тихенько почепили знову. Вейп-шоп заклеїв банером весь паркан, а в іншому місці зі стіни багатоповерхівки пропонували навчити перманентного макіяжу. Тепер обом власникам «світять» штрафи.

Світлана Стасюк, речниця департаменту муніципальної варти:

— Таких порушників небагато, але все ж трапляються. Зокрема, оці два випадки нещодавно виявили на вулиці Степана Бандери та у центрі Рівного. Якщо на перший раз інспектори видають припис і дають до 10 днів, щоб власники своїми силами демонтували незаконну рекламу, то в разі невиконання або повторного порушення — уже складають протокол. А далі уже адміністративна комісія при міськвиконкомі визначає розмір штрафу, залежно від різних факторів, зокрема, й від розміру реклами. Сума штрафу може становити від 340 до 1700 гривень. Нелегальні рекламні вивіски можна знайти у всіх районах міста, наразі наші інспектори з відділу контролю за благоустроєм відпрацьовують центральні вулиці. Рівняни реагують по-різному: одні вважають, що рекламних конструкцій на вулицях і справді забагато, але є і такі, що сперечаються, кажуть, що бізнесу потрібна реклама.

Точної кількості, скільки за весь час було видано «антирекламних» приписів, муніципали поки не підраховували. Але ще восени торік ішлося про кілька десятків таких банерів з оголошеннями.

Охочим почепити вуличну рекламу доведеться спершу отримати дозвіл у міському департаменті інфраструктури та благоустрою. На сторінці ЦНАПу пояснюють, що для цього підприємцям потрібно підготувати заяви та власні документи, а також додати ескіз майбутньої реклами та фото або комп’ютерний макет місця, де хочуть її розмістити.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також