Муніципальна варта охоронятиме чиновників

2286 0

Ми у соцмережах:

Муніципальна варта охоронятиме чиновників

З наступного року в Рівному запрацює муніципальна варта. Обійдеться її утримання міському бюджету в півтора мільйона гривень. На сесії міської ради, що відбудеться 22 листопада, затвердять програму, яка і стане основою нового проекту.

Про створення ще одного органу, який би дублював роботу патрульної поліції, але підпорядковувався Володимиру Хомку, говорять ще з 2016 року. Однак торік це питання відклали. І здавалося, що надовго. Зробили це одразу, коли дізналися, що ніякою поліцією міський голова керувати не зможе, а лише інспекцією з благоустрою. Схожі повноваження мають працівники управління ЖКГ, які не можуть впоратися з бабусями на вулицях міста, що торгують городиною. Але при погодженні бюджету на наступний рік депутати знову несподівано згадали про муніципальну варту. Кажуть, через того ж Хомка, який знайшов прийнятний формат для її роботи. Уже відомо, що нового управління створювати не будуть, а профінансують громадські формування, які уже давно працюють під патронатом міськвиконкому. І зароблятимуть активісти спортивної статури більше, ніж патрульні поліцейські.

Андрій Маркевич, керівник рівненського СОМу:

Наша організація налічує 382 особи. Усі вони мають основну роботу. Тому й долучаються до патрулювання вулиць Рівного, забезпечення порядку під час масових заходів або ввечері, або у вихідні. За це вони отримують не заробітну плату, а лише гонорар у вигляді заохочення.Було погоджено, що з наступного року 5-6 наших активістів будуть закріплені за міськвиконкомом та працюватимуть повний день: з 9-ї до 18-ї год. Вони супроводжуватимуть працівників управління архітектури, ЖКГ та управління торгівлі під час перевірок. А також виписуватимуть порушникам штрафи, а ми їх охоронятимемо. Адже всі розуміють, що при цьому працівники управлінь стикатимуться з багатьма конфліктними ситуаціями та агресією у свій бік. Така співпраця і стане прототипом муніципальної варти. За розрахунками, один вартовий отримуватиме зарплату від 10 до 12 тисяч гривень на місяць. Загальне його утримання обходитиметься міському бюджету на місяць приблизно у 20 тисяч. Ця сума включає купівлю форми та інших спеціальних засобів.

Додамо, що окрім грошей на муніципальну варту, громадські формування просять 2,7 млн. грн. з бюджету міста на свою діяльність.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також