Музичко, забери автомат!

33899 0

Ми у соцмережах:

Музичко, забери автомат!

Побачив на відео, як Сашко Музичко автоматом лякає президію обласної ради у Рівному. Знаєш, Сашко, кому це відео тепер найбільш потрібно? Московському телебаченню, яке вже який день дурить російський народ і частину українського, заявляючи що владу в Україні захопили “озброєні екстремісти”. Можливо, це відео вже показують у їхніх новинах. Отак ти допоміг нашій боротьбі.

Гадаєш, що ти дуже грізно виглядаєш із автоматом за столом? Думаєш, що тебе бояться? Я особисто не боюсь. Я був на Майдані, коли там стріляли. Я бачив людей у крові, побитих під час наступу “силовиків”. Бачив щойно вбитих і поранених хлопців, які йшли вперед із фанерними щитами і деревяними кийками. Йшли на смерть. Я бачив звичайних киянок, які у кількох метрах від палаючої барикади намазували бійцям бутерброди. Усі вони — герої!

Хто ж тоді ти? Хочеш виглядати героєм? Тоді не гуляй із автоматом по мирному Рівному, де люди самі дадуть собі раду. Чому ти досі не у Харкові, не у Донецьку, не у Севастополі? Бери своїх безстрашних бійців і їдь туди. Захисти Севастополь, який захопили росіяни! Тоді я повірю, що ти справжній герой, який готовий битися за Україну. Битися не із беззахисними депутатами і не переляканими міліціонерами у Рівному, а битися там, де герої так тепер потрібні. Коли ж ти туди не поїдеш, а залишишся у Рівному, тоді заховай автомат. Бо ти із ним у Рівному не страшний. Ти смішний. Чекаю відео, де побачу тебе у перших рядах у справжньому бою. Тоді буду радий за тебе, Сашко, і назву тебе героєм. І не я один, а вся Україна!

Микола НЕСЕНЮК

Коментарі

Для того, щоб зменшити напругу в області, президія обласної ради прийняла рішення “Про заходи щодо забезпечення правопорядку та безпеки громадян”, яким зобов’язано цивільних осіб утриматися від відкритого носіння зброї на території Рівненщини. Виняток зробили лише для тих, хто спільно з правоохоронцями патрулює вулиці. Та й то тільки на час патрулювання. Керівник “Правого сектора” рівнянин Олександр Музичко відмовився виконувати рішення президії обласної ради і продовжує ходити з автоматом. Про це він заявив президії облради, пригрозивши автоматом.

Олександр Музичко, координатор “Правого сектора” на Західній Україні: — “Правий сектор” носив зброю і носитиме до тієї пори, доки вважатиме за потрібне, доки ми захищатимемо народ України. Якщо влада буде вести себе не так, як треба, ми поставимо її на місце. І ніхто нам не вкаже не носити зброю! Не ви її нам давали, не вам її забирати! Хочете забрати в мене мого автомата, пістолета, мої ножі? Спробуйте! Коли закінчиться загроза нашому народу та нашій державності, тоді ми здамо зброю. Думаєте, якщо замість одних свиней біля корита з’явились інші, то щось змінилося? Нічого не змінилося! Я на президії обласної ради вам усім заявляю: у Рівненській області повинні бути заборонені Комуністична партія і Партія регіонів. У нас в області є троє загиблих. Якщо керівники Партії регіонів не скинуться зі своїх скромних мільйонних заощаджень і не куплять хати або квартири для сімей загиблих, “Правий сектор” конфіскує їхні будинки і таки віддасть сім’ям. Має бути створена муніципальна міліція. Не для того ми гинули на барикадах, щоб дехто місцями при владі помінявся. Ми прогнали одних — проженемо й інших. Нині все вирішує той, хто тримає в руках “калашнікова”. Я випущу його з рук, коли у нас всі будуть рівними перед законом і в державі буде правовий порядок. Я все роблю зі своїми хлопцями, щоб в області був лад, щоб нормально функціонували ради. Думаєте, що настав той час, коли можна сказати: “Та хто ти такий, іди у свої Бармаки”? Ні, не буде такого, як під час акції “Україна — без Кучми”, коли одні гнили по тюрмах, а інші при цьому прийшли в парламент.

Роман Коваль, лідер “Правого сектора” на Рівненщині: — Уся зброя, яка у нас є, зареєстрована. І кожен в області може підтвердити, що ми її жодного разу не застосували. Нині зброя у наших руках — це той стримуючий фактор проти, в першу чергу, мародерства, погромів та підпалів. У місті є організовані бандитські формування і ми не можемо дозволити, щоб вони почали стріляти. Сьогодні ми працюємо з правоохоронними органами разом. Тому не потрібно боятися наших бійців зі зброєю на вулиці. Якщо ж ми бачимо людину зі зброєю, яка не підпорядковується нам, ми самі стараємося її затримати і передати правоохоронцям. У нас була інформація, що планували замахи на активістів Рівненщини. Зброя є також стримуючим фактором проти цього. Як би хто не ставився до Олександра Музичка, нинішній спокій у місті підтримується саме завдяки його старанням. У нього є авторитет і серед колишнього криміналітету, і серед людей. Тим, хто втрачає нині владу, вигідна дестабілізація. Нині за день вимивають бурштину на сто тисяч доларів, масово вивозять ліс. Зупинити це можна тільки силою. Ми візьмемо під охорону мисливські угіддя, санаторії, аби їх просто не почали палити. Нам стало відомо, що з податкової підприємцям кажуть: будемо працювати за старими схемами. Не буде такого! Мають бути замінені всі керівники адміністрацій, і цю вакханалію потрібно припинити. Думаю, за два тижні ситуація буде спокійна і ми заховаємо зброю у сейфи.

Дмитро Лазарєв, начальник УМВСУ в Рівненській області: — Рішення президії облради щодо утримання від відкритого носіння будь-якої зброї цивільними буде виконано, але поступово. Перший етап — щоб зброю не носив будь-хто і щоб вона була зареєстрована. Активісти на це погодились. У вівторок бійці рівненського “Правого сектора” надали дозволи на всю зброю, яку вони носять. Її, до речі, не так вже й багато — сім одиниць. І до того ж, це не армійська, а мисливська, пневматична та холодна зброя. Зокрема, Олександр Музичко носить не автомат, а карабін мисливський нарізний “Вулкан” калібру 7,62 мм. Це зброя, хоча й виготовлена на базі автомата Калашникова модернізованого складного, але з неї можна стріляти тільки одиночними, є й інші суттєві відмінності... Жодних фактів, які б свідчили про застосування зброї активістами немає. Зокрема, в мікроавтобус з білорусами, які їхали на відпочинок у Карпати, стріляли не з неї. Водія поранили кулею калібру 5,45. З якої зброї і хто саме — ще з’ясовуємо. Разом з представниками самооборони та “Правого сектора”, бо вони також зацікавлені розкрити цей злочин, щоб уникнути безпідставних звинувачень на свою адресу. Жодна одиниця зброї, яка належить правоохоронцям Рівненщини, від початку активного народного протистояння на майданах не пропала. Натомість 20 пістолетів Макарова, які мали при собі тернопільські та франківські міліціонери, прямуючи на Київ, досі невідомо де і в кого. Нагадаю, автобус з цими правоохоронцями перепинили на Рівненщині минулого тижня. Люди роззброїли їх та відправили назад. Члени рівненського “Правого сектора”, самооборони та Автомайдану запевняють, що вони до цього не причетні.

Михайло Кириллов, голова обласної ради: — У “Правого сектора” уся зброя зареєстрована. УМВС контролює, аби ніхто не з’явився на вулицях із незареєстрованою зброєю. Якщо таке станеться, її вилучатимуть. Окрім того, “Правий сектор”, домовилися, повідомлятиме міліцію про свої дії. Якщо цього не робитиме, то в УМВС вживатиме певні заходи. Головне нині — не допустити “махновщини”. Думаю, відкрито зброю “Правий сектор” припинить носити. Ярослав Гранітний, до прикладу, на засідання президії прийшов у костюмі, а не у військовій формі. Сашко Білий повідомив, що виїде незабаром в іншу область. Звісно, змусити когось у нинішній ситуації припинити носити зброю ми не можемо. Змушувати навіть не потрібно, бо це може призвести до зворотного ефекту. “Правий сектор”, зрештою, нам підкоряється, він визнає обласну раду єдиною владою на Рівненщині.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також