На 8 Березня у Рівному – великий хресний хід

2833 0

Ми у соцмережах:

На 8 Березня у Рівному – великий хресний хід

Традиційно у День торжества православ’я у Рівному відбудеться великий хресний хід.

 Як повідомляє Рівненська єпархія УПЦ, хода розпочнеться о 16-й годині від Свято-Воскресенського кафедрального собору, що на Соборній.

Паломники, священники та монахи йтимуть головною вулицею міста до Свято-Георгіївського подвір’я.

Там просто неба буде відслужено молебень торжества православ’я.

Неділя торжества православ’я пов’язана з VII Вселенським Собором 787 року, що остаточно встановив у Православній Церкві шанування ікон після тривалого періоду іконоборства. Саме свято виникло в 843 році і було присвячене остаточній перемозі над єрессю іконоборства. Тим самим, у Церкві закінчився період вироблення христологічного богослов’я (православного вчення про Христа), і ікона тут стала останнім зримим свідченням реальності Боговтілення. З тих пір відзначати Торжество Православ’я стали в першу неділю Великого посту, оскільки найперше його святкування у 843 році випало саме на першу великопісну неділю.

Приблизно до XI століття в Церкві склався і особливий чин Торжества Православ’я. В його богослужбових текстах прославляється торжество Церкви над усіма коли-небудь існуючими єресями, повторюються постанови семи Вселенських соборів, а також проголошується анафема тим, хто перед Православною Церквою вчинив тяжкі гріхи. В цьому чині також стверджується справжнє прославлення Бога, згідно з ученням Церкви.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також