На Білій налило більше метра води

1183 0

Ми у соцмережах:

На Білій налило більше метра води

Вечірня злива, яка кілька годин не вщухала у вівторок у Рівному, найбільше затопила шість вулиць та 15 приватних будинків. Найскладніша ситуація була на вулиці Білій — там залило понад сто метрів проїжджої частини дороги, а рівень води подекуди сягав більше метра. Туди рятувальники залучили важку пожежну техніку. Звідти відбуксирували десять легкових автомобілів, а також вивезли чотирнадцятьох працівників офісів та підприємств, що були фактично заблоковані водою. Працювати рятувальникам довелося до другої ночі. Загалом на шести вулицях Рівного рятувальники відкачали 8 тисяч кубометрів води.

Назарій Поліщук, депутат міської ради Рівного:

— У Рівному з 365км вуличної мережі каналізовано тільки 29, а це менше 10%. Фактично нормально каналізовані у нас вулиці Мельника та Коновальця. Протягом останньої доби випав місячний об’єм опадів, і рівняни відчули, що таке відсутність повноцінної зливової каналізації. Великі маси дощових опадів транспортуються по асфальтованій поверхні і акумулюються в низинах: вулиці Біла, Чорновола, Млинівська, перехрестя Поповича — Дворецька, Київська — Д. Галицького, Кн. Острозького — Соборна — Макарова.

Загалом в Рівному понад 30 потенційно небезпечних для підтоплень ділянок. І їхня кількість з огляду на те, наскільки міська влада приділяє цьому увагу, може тільки зростати. Як приклад наведу забудову Щасливого. Раніше там була відкрита грунтова поверхня, яка всмоктувала надлишкову вологу і виконувала роль фільтра. Тепер мікрорайон забудовано без врахування потреби у зливовій каналізації. Там мав би бути колектор з великим резервуаром, який міг би вміщати воду на період дощів. Але його при забудові не передбачили. Як наслідок — в такі періоди вся вулиця Чорновола стоїть у воді.

Управління капітального будівництва міста мало би розробити проектно-кошторисну документацію на зливову каналізацію в місті. Міська влада не здійснює навіть той елементарний план заходів, який передбачено на період злив. Ситуацію може врятувати лише комплекс гідротехнічних та містобудівних заходів зі збільшення фільтраційних площ, відведення та акумуляції дощових вод.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також