На фронт — з молитвою, назад — зі зброєю

1427 0

Ми у соцмережах:

На фронт — з молитвою, назад — зі зброєю

Священника Ігоря Маринича звинувачують у торгівлі зброєю. Його затримали у Рівному під час спроби продати за 40 тисяч гривень ручний протитанковий гранатомет, гранати та 800 грамів тротилу. Встановлено, що Маринич упродовж 2015–2018 років багато разів їздив у зону бойових дій проповідувати Слово Боже. Додому повертався з боєприпасами, які продавав через знайомих. Щоб не «спалитися», брав гроші наперед, «товар» залишав у малопомітних місцях, наприклад, у підвалах рівненських багатоповерхівок у мікрорайонах. Кілька фактів продажу правоохоронці задокументували.

Ігор Маринич є настоятелем Свято-Хресто-Воздвиженського храму села Вежиця Рокитнівського району. 2015 року він разом із костопільчанином Юрієм Мариничем зареєстрував у Рівному «Українську благодійну організацію «Захист»» (скорочено «УБОЗ»), мета якої — надання соціальної допомоги. З того часу святий отець регулярно потрапляв у пригоди. То його упіймають за кермом авто із чужими номерними знаками, то застукають за тим же кермом нетверезим, то знайдуть у його машині карабін… Тести на алкоголь Маринич проходити відмовлявся, на судові засідання не з’являвся. Казав, що нема коли — треба їхати проповідувати на фронт. Лише одного разу його таки завели до суду, де за незаконне володіння зброєю та погрози правоохоронцям оштрафували… на 85 гривень.

Поки що невідомо, чи вдасться торговцю зброєю у рясі і цього разу відбутись легким переляком. Чому ні? Стільки разів вдавалося!

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також