На футбол — як на свято!

1606 0

Ми у соцмережах:

На футбол — як на свято!

Футболісти «Вереса» таки здобули першу у 2008 році перемогу в офіційній грі. До того ж це був перший виграш під керівництвом Миколи Філіна. Сталася ця приємна подія у стартовій домашній грі 17-го чемпіонату проти столичної «Оболоні-2». Перемогу «Вересу» принесли два красиві удари в «дев’ятку» у виконанні Юрія Козлюка та Олександра Любара. 2:0 — і з чотирма очками у двох матчах рівняни серед лідерів групи А другої ліги. А напередодні поєдинку з пивоварами керівництво «Вереса» влаштувало для журналістів відкрите тренування. Щось подібне «вересівці» робили вперше, ще більш незвичним було місце його проведення — тренувальна база в Решуцьку. Це перші плоди об’єднання «Вереса» з амбітним клубом «Штурм». Про інші плани та нововведення розповіли президент та віце-президент «Вереса» під час прес-конференції.

База Після об’єднання зі «Штурмом» у «Вереса» з’явилась можливість не лише поїхати на збори, але й, як солідний клуб, готуватися на власній базі. За словами її власника, віце-президента «Вереса», президента «Штурму» Ігоря Климишина, об’єкт готовий відсотків на 40. До Решуцька було завезено не один КамАЗ землі, і не один десяток кілограмів трави, аби футбольне поле стало придатним для футболу. Чекати завершення будівництва немає змоги, а тому вже нині команда почала експлуатувати базу. Поруч вже майже готове адміністративно-господарське приміщення, до якого залишається підвести світло. З іншого боку розпочато зведення реабілітаційного центру. Також вже готова основа для міні-футбольного поля зі штучним покриттям. Ігор Климишин має намір покласти штучну траву на запасному полі стадіону «Авангард». Про витрати віце-президент говорить неохоче, каже в базу вклав близько мільйона гривень, повну ж її вартість порахує вже наступного літа, коли завершиться будівництво. — Футбольні бази не сьогодні вигадали, — говорить головний тренер «Вереса» Микола Філін. — Дуже важливо перед матчем гравців відправити на базу, щоб не було зайвих походеньок. Крім того, це важливе підгрунтя для розвитку дитячого футболу. Вирішенню фінансових питань, за словами Ігоря Климишина, має сприяти співпраця клубу з місцевою Торгово-промисловою палатою. Напис на всі груди на новій формі команди є підтвердженням цього.

Кадри Крім матеріально-технічної бази, Ігор Климишин має намір забезпечити клуб кваліфікованим персоналом. У цьому напрямі вже зроблено кілька кроків. З воротарями «Вереса» та «Штурму» працює улюбленець рівненської публіки 80-х років Юрій Кубишкін. Інший екс-гравець «Авангарду» Орест Баль працюватиме у клубі спортивним директором. Якщо зважити на те, що п.Орест знаний в Україні футбольний агент, то відповідь щодо стратегії клубу напрошується сама собою: пошук, підготовка та подальший продаж в елітні команди гравців. — Буде правильно, якщо «Верес» вирощуватиме футболістів, які згодом виступатимуть в інших сильніших колективах, а клубна скарбниця від цього поповнюватиметься, — говорить президент «Вереса» Святослав Власюк. Орест Баль на підтвердження додає: — Вже нині у нас є кілька гравців, які на олівці у клубів нашої вищої ліги.

Глядач Важливим напрямом роботи клубу є повернення глядачів на трибуни, а також налагодження співпраці з пресою. В оновленому «Вересі» розуміють: головне, що приваблює вболівальників, — це сам футбол, і тому прагнутимуть показувати якнайкращий результат. Втім, самим лише результатом не обмежуватимуться. Для того, щоб глядачі знали, коли і проти кого гратиме «Верес», буде активне інформування у пресі. Під час самих матчів відбуватимуться різноманітні розіграші призів для вболівальників. Одне слово, робитимуть усе, щоб футбол у Рівному перетворився на свято. Разом з тим, у «Вересі» просять вболівальників не судити суворо, адже нині клуб робить лише перші кроки. Та й завдання перед молодими футболістами на чемпіонат поставлені більш ніж скромні — бути в десятці. Наступний матч «Верес» проведе 1 серпня у селі Плиски на Чернігівщині. У Рівному наша команда гратиме 10 серпня проти білоцерківського «Арсеналу».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також