На компенсацію не сподівайся, бо нещасний випадок?

2005 0

Ми у соцмережах:

На компенсацію не сподівайся, бо нещасний випадок?

Дівчині, яка травмувалась, упавши в неогороджений котлован, радять звертатись до суду. 18-річна Христина Воробей, студентка дев’ятого профтехучилища Рівного, минулого тижня опинилися у травматології міської лікарні. Дівчина поверталася ввечері з роботи — і провалилася у глибокий «котлован», який за день вирили дорогою до її гуртожитку.

Живе Христина на вулиці Орлова, 35. Саме біля гуртожитку і трапилася біда. Як розповідає дівчина, коли зранку 28 серпня йшла на роботу, ніяких робіт на Орлова ще не було, тож, повертаючись близько 23-ї назад, не запідозрила, що може провалитися. Каже: не помітила виритого котловану — він не був ні огороджений, ні освітлений.

Вибратися з ями дівчині допомогли люди, які почули її крик. Спершу від госпіталізації Христина відмовилася, думаючи, що лише забилася. Проте за ніч дівчині стало гірше, і зранку її забрала «швидка». Виявилося, що у дівчини — серйозне ушкодження кісток тазу, сідничних м’язів та плеча. Лікарі зазначили, що її потрібно оперувати, а потім буде кілька місяців реабілітації.

Христина — із Зарічненського району. І дівчина, і батьки, які приїхали, щойно дізналися про падіння, написали заяви до поліції. Проте відкривати кримінальне провадження правоохоронці не можуть, оскільки випадок розцінюється як нещасний. Христині радять подавати позов до суду на компанію, яка вирила котлован і не огородила його. Лише після нещасного випадку, як розповідають, над ямою встановили «мостик».

— Лікарі запланували дві операції, — говорить Христина. — Одну на плече, адже маю перелом зі зміщенням, іншу, дорожчу, на тазі — там осколковий перелом. Загалом лікування та реабілітація обійдуться у десятки тисяч гривень. Оскільки потрібно стільки грошей на лікування, не знаю, чи подаватиму до суду, адже на це також треба гроші. З’ясували, що котлован вирила фірма «Стиль-Декор» — прокладала якісь труби. До мене з фірми ніхто не звертався з пропозицією допомоги.

Зв’язатися з представниками «Стиль-Декору» так і не вдалося. Фірма, до речі, досить відома у Рівному — вона одна із тих, які останніми роками активно вигравали тендери на будівництво за бюджетні кошти.

Міський депутат Назарій Поліщук, який очолює постійну комісію з питань міського господарства, зазначає, що до суду все ж звертатися варто.

— Є прописані норми, як має бути огороджена територія, де тривають ремонтні роботи, і якщо їх не було дотримано і травмувалася людина — вона має право на компенсацію, — зазначає п.Поліщук. — Фірма принаймні має оплатити лікування. Те ж саме стосується незакритих люків — усі вони перебувають на чиємусь балансі і відповідальне підприємство має контролювати, аби вони не становили загрози для людей.

Алла САДОВНИК.

Родина Христини просить у небайдужих допомоги на лікування.

Картка ПриватБанку: 5167490155939805 Воробей Христина Володимирівна. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також