На кордоні - нові правила для пішоходів і велосипедистів

1640 0

Ми у соцмережах:

На кордоні - нові правила для пішоходів і велосипедистів

У міждержавному пункті пропуску «Невель – Прикладники» на білорусько-українському кордоні почали діяти нові правила перетину кордону.

Пропуск громадян, які перетинають кордон у пішому порядку в обох напрямках, з 14 квітня здійснюється суворо по сигналу світлофора, по черзі -  групами від 5 до 10 осіб. Про це повідомляє БТА "Новини Білорусі" .

При цьому відкритий турнікет, коли не горить зелене світло, не дає права рухатися по коридору, так як є лише додатковою, а не основною мірою для регулювання пасажиропотоку, – каже представник Пінського прикордонного загону Михайло Бут-Гусаім.

Зміни пов’язані зі значним збільшенням кількості громадян, які перетинають державний кордон через пункт пропуску «Невель». У 2017 році ним скористалися 260 тисяч осіб (в 2015-му – 117 тисяч).

Для підвищення якості пропуску пішоходів та велосипедистів пінські прикордонники обладнали спеціальну систему контролю. Спочатку вона була випробувана на виїзд з країни. Зараз такий же турнікет поставлений перед входом в пункт пропуску з боку України. 

- Це зроблено для зручності і громадян, і прикордонників. Рух регулюється для того, щоб в пункті пропуску не була одночасно велика кількість людей, не було натовпу, для забезпечення порядку на територї режимного об'єкту, - каже Михайло Бут-Гусаім.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також