На «Козацьких могилах» відбулася урочиста хода

1523 0

Ми у соцмережах:

На «Козацьких могилах» відбулася урочиста хода

З нагоди 369-річчя битви під Берестечком у Пляшевій було звершено літію за спокій душ загиблих українських козаків та новітніх українських героїв, які полягли за незалежність України, а також відбулася урочиста хода та покладання квітів до пам’ятника героям Берестецької битви.

У ході взяв участь Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній. До урочистостей долучилися і митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, митрополит Луцький і Волинський Михаїл, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, єпископ Володимир-Волинський і Турійський Матфей, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, єпископ Одеський і Балтський Павло, намісник Свято-Георгіївського чоловічого монастиря архімандрит Софроній (Бордюк) та запрошене духовенство. 
Блаженнійший Митрополит Єпіфаній відзначив клірика Воскресенського собору та прессекретаря Рівненської єпархії протоієрея Василія Рудніцького (на фото ліворуч). За ревне служіння Церкві вій був удостоєний чергової священничої нагороди — права носіння митри. Також Митрополит Епіфаній вручив архімандриту Софронію та секретарю Рівненської єпархії протоієрею Сергію Лучаніну іменний хрест Предстоятеля.

Більше фото можна переглянути сайті Рівненської єпархії ПЦУ


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також