На Козацькому Редуті вшанують полеглих козаків

1336 0

Ми у соцмережах:

На Козацькому Редуті вшанують полеглих козаків

1 липня на Козацькому Редуті, що у Дубенському районі між селами Плоска та Семидуби, вшанують пам’ять загиблих козаків

У 1651 році під час визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького там відбувся запеклий бій козаків та місцевих селян з польсько-шляхетськими військами. Хоча загинуло кілька сотень козаків Івана Богуна, жоден з них до останньої хвилини свого життя не випустив із рук зброї.

Захід розпочнеться о 10 годині Божественною літургією, яку очолить архієпископ Рівненський та Острозький Іларіон. Також буде проходити хресна хода до Редуту, панахида за загиблими козаками, покладання вінків і квітів.

Потому, о 12.10, відбудеться літературно-музична програма за участю місцевих колективів та військово-історичної групи «Курінь Печерської сотні Опанаса Предримирського Київського реєстрового козацького полку». Також на Редуті виступатимуть місцеві письменники і поети, а також представники обласної організації НСПУ.

Традиційними стануть козацькі змагання та частування кулішем.

Як повідомили в Дубенській РДА, для охочих взяти участь в заходах на Козацькому Редуті, що 1 липня від зупинки на Майдані Незалежності та автобусної зупинки, що знаходиться по вулиці Семидубська в районі Назарчика в Дубно, до Козацького Редуту будуть курсувати автобуси з 8.30 до 18.00 год. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також