На кремацію — з Рівного до Києва

746 0

Ми у соцмережах:

На кремацію — з Рівного до Києва

Більшість рівнян воліють ховати небіжчиків у традиційний спосіб — у землі, але побільшало і таких, які шукають альтернативний варіант. Тож міський «Спецкомбінат — ритуальна служба» почав пропонувати послугу з кремації. За бажанням родичів тіло покійного відвезуть до київського крематорію, а назад повернуть урну з прахом, яку можна захоронити на «Новому» або іншому діючому кладовищі. Коштує це все від 15 тисяч гривень.

Роман Рибачок, директор КП «Спецкомбінат — ритуальна служба»:

— У нас є договір з київським крематорієм. Ми надаємо труну (оскільки кремація відбувається у труні), транспортування, беремо на себе всі організаційні моменти, узгоджуємо деталі процесу. За бажанням замовник їде з нами нашим автомобілем до столиці, може вибрати там урну, в яку буде поміщено прах. Робимо це все протягом дня — якщо є всі необхідні документи. Якщо, приміром, автомобіль виїжджає з Рівного о 5-й ранку, то вже близько 9-10-ї години нас приймають, а після 16-ї — забираємо урну і до вечора повертаємося назад. Поки що наше кладовище не має власного колумбарію, де можна масово зберігати урни, але можливість такого будівництва розглядається міською владою. Урну можна захоронити на будь-якому діючому кладовищі. Популярність такої послуги зростає, люди цікавляться кремацією, а ми йдемо назустріч побажанням замовника. Зокрема, мати одного із наших загиблих Героїв побажала поки що зберігати прах у себе вдома, доки колумбарій не буде збудовано. Це нормальна практика, яка вже давно існує за кордоном.

Які документи потрібні для кремації? Необхідно підготувати оригінали свідоцтва про смерть та довідки про причину смерті та паспорт того, хто замовляє послугу. В окремих випадках також потрібна довідка з прокуратури на проведення кремації.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також