На місці руїн в Басовому Куті «намалюють» дитсадок

1193 0

Ми у соцмережах:

Фото: suspilne.media

Двічі чиновники намагалися продати руїни старої школи на вулиці Залізничній у Рівному. Оскільки не знайшлося охочих придбати голі стіни за п’ять мільйонів гривень, то тут вирішили будувати дитсадок.

Спочатку депутати на сесії 29 квітня відмовлялися виділяти 600 тисяч гривень на виготовлення проєкту будівництва дитсадка. Проти був і міський голова, який переконував, що в Рівному спостерігається тенденція до зменшення народжуваності. Однак гроші все ж виділили — бо наполягала фракція «Голос», яка разом із «ЄС» та «Рівне Разом» входить до коаліції.

Микола Бляшин, депутат від «Голосу»:

— У мікрорайоні «Басів Кут» немає жодного дитячого садка. Хоч згідно із генеральним планом міста тут їх повинно бути три. Один старий дитячий садок переробили під церкву, а інший — продали під приватне житло. Але ж тут проживає близько 8 тисяч мешканців. Близько півтора року буде виготовлятися проєкт. Коли буде готовий, то шукатимемо підтримки у міста та держави для будівництва дитсадка.

Олександр Третяк, міський голова:

— Експерти серйозно досліджували питання народжуваності. Єдині дві області в Україні, які мають природний приріст, — це Волинська і Рівненська. В решті областей відбувається катастрофічна депопуляція населення. За рік в Україні зникає стільки людей, скільки живе в Івано-Франківську. Єдине місто з обласних центрів, яке має приріст +12 осіб в рік, — це місто Тернопіль. Саме ж Рівне пішло в мінус за кількістю населення. Може так трапитися, що через чотири роки не буде потреби в багатьох дитсадках.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також