На обліку у поліції Рівненщини перебуває 3145 осіб, схильних до вчинення домашнього насильства

582 0

Ми у соцмережах:

На обліку у поліції Рівненщини перебуває 3145 осіб, схильних до вчинення домашнього насильства

Минулого року в поліції Рівненщини на профілактичному обліку перебувало 3145 осіб, схильних до вчинення домашнього насильства, із яких найбільше чоловіків — 2858.

Працівники управління превентивної діяльності ГУНП в Рівненській області взяли участь у підсумковій конференції щодо впровадження проєкту, спрямованого на попередження домашнього насильства, налагодження взаємодії та ефективного реагування на його вчинення у територіальних громадах Рівненщини.

Проєкт, який стартував у травні 2020 року, реалізовувати громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка». Під час його впровадження 26 поліцейських офіцерів громад підвищили свій професійний рівень у сфері протидії домашньому насильству та захисту прав постраждалих.

«До поліції впродовж 2020 року надійшло 4725 повідомлень, за результатами розгляду яких було складено 4460 протоколів про адміністративні правопорушення, винесли 770 термінових заборонні приписи, — зазначив Олег Шандрук, старший інспектор з особливих доручень відділу дільничних офіцерів поліції УПД ГУНП.— У Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 130 кримінальних провадження за вчинення домашнього насильства за статтею 126-1 КК України, із яких 83 з обвинувальним актом скеровано до суду».

 

Підполковник поліції додав, що в територіальних громадах на сьогодні забезпечений систематичний контроль за особами, які перебувають на профілактичному обліку за вчинення домашнього насильства, зокрема превентивну роботу із кривдниками там проводять дільничні та поліцейські офіцери громади. Крім того, у Рівному цілодобово в штатному режимі працює мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства.

У рамках проєкту громадська організація «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» провела тренінги щодо механізму захисту від домашнього та гендерно зумовленого насильства та взаємодії під час втручання у випадки насильства для поліцейських та представників територіальних громад. Також для підвищення правової освіченості жителів громад Рівненської області учасники проєкту організували спільні інформаційні кампанії щодо видів допомоги та способів захисту від домашнього насильства.

До участі в підсумковій конференції долучилися працівники соціальних служб обласної та міської влади та представники територіальних громад.

За підсумками обговорення та узагальнення інформації присутні ініціюватимуть створення в органах місцевого самоврядування мобільних бригад соціально-психологічної допомоги в ТГ для налагодження ефективної взаємодії у сфері попередження домашнього насильства та надання допомоги постраждалим особам, в тому числі дітям.

Відділ комунікації поліції Рівненської області.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також