На озері Нобель та річці Стохід патруль зловив рибалок з сітками

1635 0

Ми у соцмережах:

На озері Нобель та річці Стохід патруль зловив рибалок з сітками

За вересень інспектори рибоохоронного патруля Рівненщини провели 60 рибоохоронних рейдів та виявили 68 порушень правил рибальства.

- Сума накладених штрафів протягом місяця склала 7 429 грн, а стягнутих – 5 270 грн. Збитки, завдані рибній галузі, становлять 4 777 грн, а сума сплачених збитків – 4 488 грн. До судових органів передано 23 справи для притягнення винних осіб до відповідальності. Також інспекторським складом було вилучено 61,4 кг риби та 36 одиниць знарядь лову. Затримано три транспортні засоби, - повідомили в Управлінні Держрибагентства у Рівненській області.

Під час рейду рибоохоронним патрулем Рівненщини спільно з Нацполіцією було затримано громадянина. Інцидент відбувся на річці Стохід, поблизу с. Дубчиці Зарічненського району. Чоловік рибалив з використанням промислового знаряддя лову - сітки. У сітку порушника потрапило 5 щук, 2 плітки та 3 окуня, вагою 2,6 кг. Загальна сума збитків за цим фактом становить 1 921 грн.

Інспекторами зафіксовано одразу три порушення, пов’язані з незаконним збутом водних біоресурсів. Двох громадян, які продавали 2,5 кг раків було виявлено на ринку «Андріївський», що у м. Рівне. Ще одного порушника, який здійснював продаж 2 кг живих раків викрито поблизу мікрорайону «Щасливе».

А на озері Нобель, що у Зарічненському районі,  було виявлено двох чоловіків, що рибалили, використовуючи дві сітки. Під час огляду місця події було виявлено свіжу рибу: 9 лящів та одного окуня, вагою 2 кг. При цьому сума завданої шкоди склала 1 547 грн. 

Усіх, хто став свідком порушення правил рибальства,  просять повідомляти про це на «гарячу лінію» Рівненського рибоохоронного патруля : (093) 263-39-32. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також