У Рівному на пікети ходило більше людей, ніж прийшло дітей у дитсадки

3524 0

Ми у соцмережах:

У Рівному на пікети ходило більше людей, ніж прийшло дітей у дитсадки

У Рівному з понеділка почали працювати всі 38 дошкільних навчальних закладів. Щоправда, лише по одній-дві групі в кожному дитсадку: загалом із існуючих 380 груп відкрили лише 80. Та виявляється, поки що цього більш ніж достатньо. То що, проблема з тим, що «батькам, які працюють, ніде подіти своїх дітей» — надумана? А саме з такими гаслами, нагадаємо, минулого тижня виходили до міськради і частина батьків, і чимало політиків. І саме, як прийнято казати, «під тиском громадськості» спецкомісія дозволила відкрити дитсадки для працюючих батьків, придумавши термін «у тестовому режимі».

Чому попри попередній галас і обурення батьки не повели своїх дітей у дитсадки? Про це ми запитали Галину Кульчинську, заступницю міського голови, до компетенції якої входять ці питання:

— У понеділок в дитсадках готові були прийняти, з дотриманням усіх карантинних вимог, 1200 дітей. Такі наші були попередні розрахунки про можливу кількість дітей у перший день, відкритий для відвідування. Батьки привели лише 467 діток. Найменша відвідуваність у дитсадку №14 — дві дитини, найбільша в №45 — 24. У вівторок дітей прийшло вже на 88 більше.

Я думаю, така тенденція до поступового збільшення відвідувань збережеться. Адже чимало батьків саме зараз перебувають у відпустках, тож діти — під наглядом. У вересні вже може бути набагато більший попит на місця в дитсадках. Чи зможемо цей попит задовольнити? Так, в дитсадках є можливість збільшити кількість груп, при цьому не порушуючи карантинних вимог. Це і будемо робити — відповідно до того, як змінюватиметься ситуація.

Щоб дитина могла відвідувати дитсадок, батьки повинні мати довідку про те, що дитина не хворіла і не була в контакті з хворими на коронавірус протягом останніх трьох тижнів. Але процедура отримання довідки максимально спрощена завдяки координації дій між педіатричною службою міста і управліням освіти.

Батькам не потрібно нікуди ходити. Потрібно лиш зателефонувати сімейному педіатру і повідомити номер дошкільного навчального закладу, до якого збираєтесь віддати свою дитину. Педіатри мають власну базу даних, вони звіряють інформацію з даними сімейних лікарів і на основі цього формують довідку, яку у цифровому вигляді відправляють в дитсадок, а також — батькам.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також