На порятунок обласних комунальних закладів видять кошти резервного фонду

953 0

Ми у соцмережах:

Рятувальники відкачують воду з будівлі перинатального центру. Фото - ГУ ДСНС

П’ятнична злива, яка затопила центральні вулиці Рівного, нанесла збитки кільком комунальним закладам Рівненської обласної ради.

Зокрема, підтопило перинатальний центр, краєзнавчий музей, обласну філармонію, обласний центр народної творчості й обласну стоматполіклініку.

За словами заступниці голови Рівненської ОДА Світлани Богатирчук-Кривко, заклади ще підраховують збитки, проте оскільки затопило підвали, у будівлях розпочнуться проблеми.

Бюджетна комісія облради погодилася з пропозицією Світлани Богатирчук-Кривко – виділити кошти на порятунок закладів з обласного резервного фонду. У ньому на сьогодні – 5,7 млн грн.

Комунальні заклади мають скласти акти про збитки та довести, що постраждали внаслідок стихійного лиха. А з доведенням можуть виникнути проблеми, зазначила директорка обласного департаменту фінансів Лідія Біляк на засіданні комісії.

Хоч злива і була сильною, до стихійного лиха вона не дотягує, а отже виділення коштів з резервного фонду ускладниться, хоча і депутати, і посадовці зійшлися на тому, що допомогти комунальним закладам облради потрібно оперативно.   

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також