Таргоній стверджує, що "хочуть викурити з прокуратури останнього незалежного прокурора"

1422 0

Ми у соцмережах:

Таргоній стверджує, що

Працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції України склали протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення відносно прокурора Андрія Таргонія з Березнівського відділу Сарненської місцевої прокуратури.

Посадовець не повідомив відповідно до чинного законодавства про суттєві зміни у своєму майновому стані, чим вчинив правопорушення передбачене частиною другою статті 172-6 кодекс України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає покарання -  накладення штрафу від ста до двохсот  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомляє упарвління захисту економіки в Рівненській області. .

Три роки тому Андрія Таргонія затримали за підозрою в отриманні хабара. Після цього його звільнили із прокуратури, але він оскаржив це рішення. У вересні 2017 року Житомирський апеляційний суд поновив Таргонія на посаді та постановив стягнути з прокуратури Рівненської області на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу. Ці  кошти він і мав внести до декларації упродовж 10 днів після їх отримання. Сам прокурор запевняє, що це чергове фабрикування від керівництва прокуратури Рівненської області щодо незручного прокурора на якого не мають впливу.

- Думають, що в такий спосіб зможуть мене залякати чи вплинути на мене, наївні, - повідомив Андрій Таргоній журналістці Вікторії Мамотюк з сайту ВСЕ. - Так само як три роки тому мене протиправно затримали й позбавили волі. Так само як пропивають особливо тяжкі злочини, а потім шукають винних серед підлеглих. Все так само. Нічого нового. Хочуть викурити з прокуратури останнього незалежного прокурора.

Прокурор запевняє що усі отримані кошти задекларував. Втім це йому вже доведеться пояснювати у суді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також