На «Рівнеазоті» готуються до звільнення тисячі працівників

3605 0

Ми у соцмережах:

На «Рівнеазоті» готуються до звільнення тисячі працівників

Така ситуація склалася через зміни в урядовій політиці. Міністерство економіки відмовилося вводити квоти на виробництво мінеральних добрив іноземних виробників. Тепер цей ринок заполонять дешеві російські міндобрива, очікують українські виробники.

 Як пояснив Суспільному керівник з комунікації "Group DF", – до якої входить підприємство "Рівнеазот", – Олег Арестархов, дії урядовців негативно вплинуть на попит на їхні мінеральні добрива. Відтак на "Рівнеазоті" вже готуються до скорочення приблизно тисячі працівників.

"Уряд і Міністерство економіки відмовилося вводити ці квоти. Таким чином, вони дали зелене світло, перш за все, російським мінеральним добривам. Зараз, по законодавству, існує ембарго на ввіз російських добрив на територію України", – зазначає речник.

Олег Арестархов каже: росіяни знайшли шляхи, як доправити добрива в Україну. Мовляв, завозять їх через сусідні Білорусь та Польщу, а також Туреччину чи Грузія. Основна проблема в цій ситуації та, що газ, який є основною сировиною в процесі, у Росії дешевший.

"Збільшення імпорту вбиває робочі місця. Ми хотіли, щоб 75% – це українські були виробники і 25, Бог з ним – хай будуть імпортні. І саме оці 75% би забезпечили загрузку українських підприємств. Зараз от по Рівному 50% загрузка, не більше", – каже керівник з комунікацій "Group DF".

Мер називає "Рівнеазот" головним підприємством Рівного.

"Він працює прозоро. Бо у нас є підприємства великі, але які не платять в місто ні копійки. А "Азот" платить половину усіх податків. Там 2700 працівників, які ПДФО платять в місто. Для нас це дуже важливо. І це я вже не кажу про соціальні наслідки, якщо люди залишаться без роботи", – зазначив міський голова Рівного Володимир Хомко.

У підсумку звернення з проханням захистити вітчизняного виробника хімічних добрив в Україні до центральних органів влади та нардепів від області депутати Рівнеради підтримали 9 липня.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також