На «Рівнеазоті» прокоментували звинувачення в неналежному зберіганні селітри

999 0

Ми у соцмережах:

На «Рівнеазоті» прокоментували звинувачення в неналежному зберіганні селітри

На майданчику, де складували аміачну селітру, не було виявлено порушень, які би становили загрозу життю і здоров’ю громадян. Інакше, цю продукцію не можна було би експортувати за кордон. Таку позицію озвучили на «Рівнеазоті».

 Спершу керівник "Рівнеазоту" Михайло Заблуда коментувати цю перевірку в розмові із журналістом Суспільного відмовився. Потому пресслужба підприємства надіслала офіційну позицію. У ній наголошують, що держоргани не виявили порушень правил безпеки в процесі виробництва і зберігання аміачної селітри, що створюють загрозу для життя чи здоров'я людей.

"На нашу думку, мова йде швидше про проєкт акту перевірки, який ще не підписаний зі сторони заводу. Виявлені порушення практично усунуті до завершення перевірки. Йдеться про відсутність бирок на деяких мішках, розмиті дати виробництва на бирках і тому подібне. Наголошуємо, що системних порушень перевіряючі не виявили", – йдеться у коментарі пресслужби "Рівнеазоту".

На підприємстві вважають, що інформація Держпраці стосується лише бюрократичних, паперових або формальних питань. І додали, що "проведена також міжнародна сертифікація складів, без чого неможливий експорт цієї продукції".

Додатково заяву щодо перевірок складів аміачної селітри озвучили і в пресслужбі "Group DF". Там запевняють, що підтримують проведення системних перевірок, у тому числі й їхніх підприємств. Але, за їхніми даними, інспекції нібито перевіряють лише великих виробників, куди перевірки пускають добровільно.

"На приватних складах перевіряючих просто не допускають на територію для перевірок, тому реальної картини стану складського зберігання фірм-одноденок, які працюють з імпортерами і не вкладають в безпеку зберігання і транспортування селітри, ні у Служби охорони праці, ані в МНС на сьогодні немає", – заявили в пресслужбі Group DF.

У пресслужбі також запевнили, що гарантують безпечне виробництво й зберігання на підприємствах "Ostchem", в тому числі "Рівнеазоті", і в цей напрям інвестують значні ресурси.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також