На Рівненщині батько з сином власноруч змайстрували вертоліт (ФОТО)

1799 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині батько з сином власноруч змайстрували вертоліт (ФОТО)

Батько з сином Володимир та Олександр Войтовичі із села Рафалівка впродовж двох років спільними зусиллями конструювали вертоліт. І коли транспортний засіб нарешті готовий — випробовують його у полі за селищем.

 Про це чоловіки знімають відео на YouTube, пише "Володимирець City".

Як розповідає 39-річний Олександр Войтович, він усе життя мріяв літати. У школі, коли всі діти вчилися, хлопчик у зошитах  малював вертольотики. Втім, у результаті, вступив до рівненського університету на інженера-механіка.

Фото: Володимирець City

Як і його батько –  колишній інженер-механік, 67-річний Володимир Макарович,  син постійно щось ремонтує та вигадує чудернацькі конструкції. 

Фото: Володимирець City

– Два роки тому вирішив перейти від мрій до діла. Це зараз працюю на «атомці», а тоді був приватником, тому більше часу міг приділити мрії, – зізнається Олександр. – Спирався виключно на книжки з авіаконструювання, тато у всьому допомагав. А от в інтернеті, зокрема на ютубі, нічого по темі знайти я не зміг; все-таки книжки – то міць і надійність, це безсумнівний чийсь перевірений досвід.

Конструював на папері майбутній вертоліт недовго:

– Нема якогось повного креслення конструкції – загальна картина була в голові, креслив хіба може частково якісь деталі.

Вага вертольота - 300 кілограмів. Трубки, з яких він складається, – здебільшого з дюралю. Майже кожну деталь майстри майстрували власноруч, або перероблювали.

Фото: Володимирець City

Поки що найбільша висота, яку подолав Олександр на гвинтокрилі, – 5-7 метрів, а найдовша відстань в польоті – метрів 500.

Та за розрахунками при такій потужності двигуна цей апарат може піднятись на висоту до 2000 кілометрів статично, а динамічно – до 3000 кілометрів, все залежить від розрідженості повітря.

Фото: Володимирець City 

Олександр зазначив, що це лише початок. У планах – створити повноцінний тримісний вертоліт, на якому можна буде безпечно і законно пролетіти від пункту А в пункт Б.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також