На Рівненщині держспецлісгосп судиться з обласним управлінням лісу

3029 0

Ми у соцмережах:

Віталій Сухович

Державне підприємство «Рокитнівський держспецлісгосп» подало позов до Рівненського окружного адміністративного суду на Рівненське обласне управління лісового та мисливського господарства.

У позові лісгосп просить визнати протиправною «бездіяльність управління щодо видачі спеціальних дозволів на заготівлю деревини та зобов’язати здійснити видачу відповідних дозвільних документів».

Судове засідання у справ відбудеться 24 вересня, а сьогодні на поштові скриньки журналістам від «Рокитнівського держспецлісгоспу» надійшов лист з коментарями директора та юриста підприємства. Ті стверджують, що обласне управління зумисне заводить підприємство у фінансові проблеми, щоб звільнити директора.

«Управління блокує роботу підприємства, не видаючи спеціальні дозволи на рубки головного користування, не надаючи дозволи навіть на суцільно-санітарні рубки», - йдеться у коментарі директора ДП «Рокитнівський держспецлісгопс» Миколи Салівончика.

Лісгосп уже має 4,5 млн грн. боргу, зокрема за пально-мастильні матеріали. Після скарг у Держліс та ДФС лісгосп подав до суду.

«Начальник обласного управління мені в очі озвучив: «Я вам не видам рубки, тому що я вас хочу звільнити з роботи. Прийде новий керівник, тоді отримаєте рубки», - додано у повідомленні слова п.Салівончика.

Керує обласним управлінням лісового та мисливського господарства з минулого року депутат Рівненської облради Віталій Сухович. Прийшовши на посаду, пан Сухович почав активно змінювати керівників лісгоспів. Втратили посади навіть ті, хто перебуває з п.Суховичем в одній фракції – БПП – в облраді. Зокрема, Ігор Фізик (Клеванський держлісгосп), Олександр Мисько (Володимирецький лісгосп) та Анатолій Петрук (Рокитнівський лісгосп).

Але звільнити керівника «Рокитнівського держспецлісгоспу» Віталій Сухович не може, бо спецлісгоспи не підпорядковуються обласним управлінням, а напряму Держлісу.

- Щодо дозволів, то суд роз’яснить, хто правий у цій ситуації, а хто ні, - прокоментував кореспонденту РВ Віталій Сухович. – Зазначу лише, що працівники «Рокитнівського держспецлісгоспу» не вміють оформляти документи. Директор довів це підприємство до банкрутства, а тепер, схоже, намагається провину покласти на інших. Там відпускні людям по 5-7 років не виплачували, а директор останні п’ять місяців – постійно на лікарняному. «Рокитнівський спецлісгосп» – останній в області, інші були або поглинуті лісгоспами, або стали лісгоспами. Але рокитнівський ніхто не поглине через велику суму боргу.

Довідка РВ: спецлісгоспи управляли лісами, які належали колишнім колгоспам.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також