На Рівненщині нашвидкуруч збудують понад 30 нових амбулаторій

2315 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині нашвидкуруч збудують понад 30 нових амбулаторій

31 липня Мінрегіонбуд затвердив проект, згідно з яким в селах 15 регіонів України має бути зведено 310 сучасних нових амбулаторій. Рівненська область потрапила у список цих регіонів.

 Проект реалізовуватиметься за рахунок субвенції на розвиток сільської медицини. Детальніше про це розповів віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко:

«Амбулаторії будуватимуть в рамках нової мережі первинної медичної допомоги по всій території України. Нова мережа первинки була сформована відповідно до методики, розробленої Мінрегіоном спільно з МОЗ, та передбачає будівництво 505 нових амбулаторій. Для будівництва ми розробили й затвердили нові технічні вимоги до проектів амбулаторій з класом енергоефективності, а також  перелік необхідного медичного обладнання (в тому числі й телемедичного) для закладів первинки. Передбачили впровадження в амбулаторіях телемедицини».

У першому пулі проектів — Волинська, Донецька, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Хмельницька та Черкаська області.

За словами очільника Рівненської ОДА Олексія Муляренка, в області буде побудовано 34 нових амбулаторії.

Нагадаємо, у січні п. Зубко приїздив на Рівненщину. Тоді під час наради з місцевими посадовцями він заявив, що міністерство розробляє типові проекти будівництва амбулаторій, ЦНАПів та центрів безпеки (заклади, які об'єднають пожежну та «швидку»). Присутнім навіть показали відео, як з допомогою каркасних плит складають амбулаторію лише за два дні (за умови, що вже є фундамент). Термін експлуатації таких нашвидкуруч збудованих будівель, обіцяв Зубко та його заступник, — 70 років.

На фото показано, як виглядає нова амбулаторія, відкрита в селі Боденьки Київської області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також