На Рівненщині востаннє попрощалися з шістьма Героями

2557 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині востаннє попрощалися з шістьма Героями

Мешканці Рівненщини провели в останню дорогу шістьох захисників.

 У Рівному попрощалися з уродженцем Маріуполя Денисом Білієнком. Захисник народився 10 квітня 1991 року. Після окупації Маріуполя виїхав до Львова, де добровільно вступив у ЗСУ в квітні 2022 року. Навчання пройшов на Львівщині, служив на Хмельниччині. У травні минулого року був направлений на Авдіївський напрямок, де до останнього подиху боронив країну. У цьому році був поранений двічі, друге поранення було важке. Втім воїн повернувся на фронт до побратимів. Головний сержант механізованої роти загинув 24 вересня поблизу Авдіївки Донецької області. Поховали Героя на кладовищі «Нове» у Рівному.

Спочатку в Рівному, а потім у Варковичах на Дубенщині попрощалися із 40-річним Петром Ванніком. Захисник народився у Рівному. Навчався у 22-й школі, Економіко-правовому ліцеї, в НУВГП отримав диплом менеджера. У перший день повномасштабного вторгнення Петро повернувся із-за кордону, з Польщі. Він не мав військового досвіду, однак у червні 2022 року добровольцем вступив до лав ЗСУ. Спочатку було навчання в Британії. В Україні служив у десантно-штурмових військах. Молодший сержант був командиром відділення гранатометного взводу. Воїн загинув у бою 4 жовтня. Під час виконання бойового завдання його підрозділ потрапив під мінометний обстріл неподалік села Вербове на Запоріжчині. Поховали Героя на кладовищі в селі Зелений Гай, поруч із батьками…

На Дубенщині в Ярославицькій громаді в останню дорогу провели 35-річного Юрія Гаврилюка. Захисник народився 16 травня 1988 року. Старший солдат служив інспектором прикордонної служби 94-го прикордонного загону. Воїн загинув 19 липня 2023 року під час евакуації, внаслідок артилерійського ворожого обстрілу. Поховали Героя на місцевому кладовищі в селі Ярославичі.

 У Володимирці віддали шану пам’яті Костянтину Мізіну. Захисник служив кулеметником у частині А4674. 44-річний воїн загинув під час бою. Поховали Героя в рідному селищі.

На Рокитнівщину назавжди повернувся Володимир Трохимчук. Захисник проживав у селі Залавʼя. У червні цього року в лавах ЗСУ пішов захищати Батьківщину. Військовослужбовець виконував бойові завдання на Сході країни. На жаль, 39-річний воїн загинув 30 вересня під час бойових дій у Донецькій області. У Героя залишилась мати. Поховали бійця в рідному селі.

 У Дубровицькій громаді попрощалися із Сергієм Федоровичем. Захисник жив у селі Підлісне. У січні цього року його призвали на військову службу за мобілізацією. 25 вересня Сергій отримав поранення під час бою за Роботине у Запорізькій області. Його госпіталізували у Вінницьку обласну лікарню. Лікарі боролись за життя Сергія майже 10 днів. На жаль, 3 жовтня 50-річний Герой помер. Поховали воїна в рідному селі.

Щирі співчуття рідним і близьким захисників. Вічна та світла пам’ять Героям. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також