На Рівненщині пастор катував людей, щоб вилікувати від алкоголізму

11641 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині пастор катував людей, щоб вилікувати від алкоголізму

Суд у Рівному розгляне справу проти 22 осіб, які незаконно позбавляли волі людей.

 Як повідомляє обласна прокуратура, 45-річний чоловік у 2018 році організував функціонування закладів закритого типу для примусового утримання в умовах ізоляції осіб вказаної категорії. До своєї злочинної діяльності він залучив 21 особу. Всі члени групи - прихожани однієї з протестантських церков, а організатор угрупування називав себе її пастором. Всередині групи діяла стійка ієрархія, з чітким розподілом функцій її учасників.


Загалом на Рівненщині діяло 6 таких «реабілітаційних центрів» - безпосередньо в обласному центрі, а також у селах Бармаки, Колоденка та Мочулки, Рівненського району та ще один був на Тернопільщині. Їх облаштовували в орендованих приватних будинках.

Вказані заклади представляли собою гуртожитки для спільного проживання осіб із залежностями, з обмеженням особистої свободи, з гратами на вікнах, контролем телефонних дзвінків та побачень з рідними, жорсткими правилами поведінки, неповноцінним харчуванням та системою відповідних примусових заходів та фізичних покарань у разі непокори.
Рідні нарко- та алкозалежних за утримання їх в «центрах» платили від 3 до 12 тисяч гривень щомісяця. Досудовим розслідуванням встановлено 26 потерпілих, за утримання яких ділки отримали 380 тисяч гривень.

Діяльність центрів правоохоронці зупинили у травні 2020 року.

За вказані кримінальні правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Читайте також по темі: Із алкоголіків — у раби! Як це організували у Рівному

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також