На Рівненщині перекриють трасу «Київ-Чоп» – люди не згодні з планом об’єднання громад

7666 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині перекриють трасу «Київ-Чоп» – люди не згодні з планом об’єднання громад

Завтра мешканці села Верба у Дубенському районі планують перекрити міжнародну трасу «Київ-Чоп». Головна вимога до Рівненської облдержадміністрації - відмова від приєднання до Дубенської громади.

Як розповіла голова Вербської сільради Ірина Івашинюта, протест влаштовують через те, що громаду хочуть приєднати до Дубенської ОТГ, але люди хочуть створити власну громаду.

- Ми влаштовуємо мирний протест, тому що ми не згідні з перспективним планом формування Рівненської області в частині Дубенського району. Наша Вербська сільська рада одна із перших в області отримала позитивний висновок про об’єднання. По добровільному - ми не об’єдналися. Зараз, коли з першого січня повноваження (щодо об’єднання) передали державній адміністрації, вони не порадившись, не повідомивши нас, спочатку вирішили приєднати нас до Козинської ОТГ, а тепер - до великої Дубенської ОТГ. А ми протестуємо проти цього, тому що в перспективному плані є Вербська ОТГ. Ми хочемо, щоб нам дали можливість її створити. Ми вже звертались в обласну адміністрацію з письмовим зверненням від депутатів і надавали всі свої рішення. А вони не реагують. Нас також не запросили на засідання координаційної комісії, - каже Ірина Івашинюта.

- Ми є спроможними. Є базові та ключові критерії, за якими визначають спроможність новоутвореної громади. Ми відповідаємо всім цим критеріям. І наявності опорної школи, інфраструктура у нас розвинута. Нам не потрібно нічого будувати, - додає вона.

Перекриття траси запланували на 14-ту годину. Попередньо рух перекриватимуть кожні 15 хвилин.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також