На Рівненщині побудували найбільшу в Україні наземну СЕС

8556 0

Ми у соцмережах:

Костопільський завод скловиробів

СЕС на даху Костопільського заводу скловиробів зменшила викиди у повітря на десятки тон.

У Рівненській області ввели в експлуатацію сонячну електростанцію для Костопільського заводу скловиробів. Це найбільша в Україні наземна СЕС орієнтацією «Схід-Захід» потужністю 515 кВт. Лише за місяць завдяки своїй роботі станція допомогла зменшити викиди підприємства на 98 тонн CO2, повідомляють «Рівненські новини».

«Станція має загальну потужність 1405 кВт, її запустили у декілька черг. Частина панелей потужністю 515 кВт розташована на землі, інші 890 кВт розміщені на 5 дахах підприємства. СЕС має сучасне оснащення та повністю автоматичне керування», — зазначив Дем’ян Крутченко, співзасновник Rayton.

Власник заводу, Голова Федерації роботодавців України Дмитро Олійник підкреслив, що ефект від діяльності СЕС лише за місяць роботи умовно можна прирівняти до висадки 135 дерев.

«За місяць роботи сонячної станції завдяки зеленій енергетиці ми змогли умовно висадити 135 дерев. Зменшено викидів в атмосферу 98 тонн CO2… Європа стала ще ближчою»,  — зауважив він.

Нагадаємо, раніше компанія Rayton Sun побудувала СЕС для заводу «Уманьпиво». Це перша в Україні компанія, яка почала використовувати сонячну енергію для виробництва пива та безалкогольних напоїв.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також