На Рівненщині понад п’ять тисяч нещеплених дітей

997 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині понад п’ять тисяч нещеплених дітей

На Рівненщині триває Європейський тиждень імунізації. Працівники Центру громадського здоров’я провели акцію, протягом тижня вони вакцинувалися проти дифтерії. Та своїм прикладом нагадали про необхідність робити щеплення.

За словами заступника директора обласного центру громадського здоров’я Іллі Філіпченка, щеплення проти дифтерії та правцю повинні робити усі після 16 років. А також повторно вакцинуватися кожні десять років. Для того, щоб зробити щеплення, треба звернутися до свого сімейного лікаря або педіатра, який зробить щеплення.

Перед тим, як зробити щеплення, сімейний лікар або педіатр оглядає пацієнта, розказує про всі можливі наслідки щеплення, – зазначив Ілля Філіпченко.

Не можна вакцинуватися тоді, коли пацієнт має високу температуру, болі, алергічні реакції на вакцину.

Спеціалістка управління охорони здоров’я Людмила Яценя зазначила, що рівняни продовжують хворіти на кір. Станом на 18 квітня в області зареєстрували 129 випадків захворювання. Тому п. Яценя нагадала про важливість робити календарні щеплення проти кору в рік та шість років, а також тим, хто досі немає вакцини:

Батькам, які купили довідку про щеплення своєї дитини та пам’ятають про це, перш за все варто прийти до лікаря і таки зробити його, - зазначила Людмила Яценя.

Наразі на Рівненщині є 5 тис. 222 осіб до 18 років, які не мають жодного щеплення.

Проте за словами спеціалістів, область забезпечена вакцинами. Так, вакцинами АКДП (адсорбована коклюшно-дифтерійно-правцева вакцина) Рівненщина забезпечена на 84%, ОПВ (вакцина від поліомієліту) – на 213%, проти кору та краснухи (бельгійські та американські вакцини) – на 103%, проти гепатиту В – на 106%. Крім того, вакциною «Хіберикс» область забезпечена на 146%, БЦЖ – 257%.

Всі вакцини зберігають при температурі +2 - 8 градусів за Цельсієм у спеціальних холодильниках. З допомогою спеціального індикатора, який є на кожному флаконі вакцини перевіряють їхній стан. Так, якщо змінився колір на термоіндикаторі, то вакцина вже не якісна.

Аліна ТИС.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також