На Рівненщині працівники рибоохоронного патрулю зафіксували 19 порушень правил рибальства

934 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У середу, 21 серпня, під час рибоохоронного рейду водойм Гощанського району на ставку поблизу Бабина працівники рибоохоронного патрулю затримали місцевого жителя, який ловив рибу лісковою сіткою. На чоловіка склали протокол про адміністративне правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Того ж дня у Бабині рибінспектори зафіксували ще три порушення правил рибальства. Порушники планували планували порибалити двома лісковими сітками та однією «раколовкою». Чоловіки ст. 63 ЗУ «Про тваринний світ», п. 4.3 Правил любительського і спортивного рибальства, на них оформили протоколи за ч. 3 ст. 85 КУпАП.

У п’ятницю, 23 серпня, рибпатрульні викрили порушника, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям лову – однією «климнею». Він рибалив на водоймі, поблизу Діброви Володимирецького району. Завдяки оперативності рибоохоронного патруля, чоловік не вистиг завдати шкоди рибному господарству. Заборонені знаряддя лову у чоловіка вилучили. Та передали справу до суду за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

Загалом у період з 22 по 28 серпня інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 19 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, вони склали чотири протоколи за ч. 4 ст. 85 КУпАП та десять – за ч. 3 ст. 85 КУпАП. Крім того, оформили п’ять актів виявлення та вилучення безхазяйного майна, згідно з якими вилучено п’ять од. заборонених знарядь лову.

Рівненський рибоохоронний патруль закликає рибалок дотримуватись природоохоронного законодавства. У разі виявлення порушення повідомляти за номером: (067) 540-53-90.

До слова, у період з 20 серпня по 30 вересня на Рівненщині триває друга линька раків та встановлюється заборона на їх вилов. Після закінчення заборони дозволено одній особі за добу перебування на водоймі загального користування виловити не більше 30 раків. Мінімальний його розмір повинен бути не менше, ніж 10 см. Забороняється лов раків у темну пору доби із застосуванням підсвічування. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також