На Рівненщині працює ОБСЄ

1249 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині працює ОБСЄ

Представники Організації з безпеки та співробітництва в Європі зустрілись у Рівному з керівниками управлінь та відділів Рівненської ОДА.

Обговорили питання освіти та культури, звернули свою увагу на потреби нацменшин, яких в області зареєстровано 24 об’єднання, впровадження реформ та новий «Закон про освіту».
Представників ОБСЄ цікавило також питання вивчення іноземних мов у навчальних закладах області.
«Всі школи на Рівненщині – українські. Окрім цього, у 612 закладах також вивчається англійська мова, у 245 – німецька, у 46 – французька, польську вивчають у 44 закладах та у 2 – іспанську», – розповів начальник управління освіти і науки Рівненської ОДА Григорій Таргонський.
Прес-служба РОДА повідомила, що окремо обговорили норми Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації». Зокрема, свободу віросповідання, діяльність релігійних організацій та конфесій області та їхні стосунки.  
Нагадаємо, що метою роботи місії є збір інформації, спостереження, встановлення фактів і звітування про ситуацію по всій Україні. До її повноважень не входить робити висновки або проводити будь-які розслідування. ОБСЄ спілкуються з різними суспільними групами, зокрема представниками влади усіх рівнів, громадянського суспільства, етнічних і релігійних груп і місцевих громад. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також