На Рівненщині продовжують фіксувати нові випадки захворювання на кір

1012 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині продовжують фіксувати нові випадки захворювання на кір

Кір продовжує реєструватись на території Рівненської області.

За минулий тиждень з діагнозом кір госпіталізовано 2 хворих. Захворіла 8-ми місячна дитина із Здолбунівського району та 40-річна жителька Корецького району. Загалом з початку року в області на кір захворіло 5 осіб.

По області вакцинація проти кору дітей у віці один рік виконана лише на 85,2% і це є найнижчим показником серед всіх областей (по Україні 93,2%). Загалом по області 5100 дітей у минулому році так і не отримали перше щеплення проти кору. Друге щеплення проти кору отримали 91% дітей. Всього 2310 дітей не отримали ревакцинацію проти кору, повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

Отже, нормативного показника у 95% охоплення дитячого населення щепленнями проти кору, при якому можна було б констатувати про припинення циркуляції вірусу кору, в області так і не досягнуто.

Слід пам’ятати, що кір це небезпечне інфекційне захворювання, яке у 9 разів більш заразне ніж коронавірусна інфекція, і теж може закінчитись летально. Але на відміну від нового коронавірусу, захворюванню на кір можна запобігти зробивши щеплення. 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також