Продовжують створювати бригаду військ територіальної оборони

1472 0

Ми у соцмережах:

Продовжують створювати бригаду військ територіальної оборони

До неї увійдуть шість батальойонів та власне штаб управління.

Сили територіальної оборони не замінять оперативні війська, а доповнюватимуть їх. Це має позитивно вплинути на керованість і боєздатність військових частин територіальної оборони. Адже серед завдань бригади – захист державного кордону, охорона важливих об’єктів і комунікацій, боротьба з диверсантами, підтримання правового режиму воєнного стану.

Нині відбувається комплектування формування як військовослужбовцями, так і резервістами. Останні будуть основою та призиватимуться на службу у випадку необхідності. Резервісти щомісячно проходитимуть підготовку на навчальних зборах на Рівненському полігоні. Решту часу вестимуть звичайне цивільне життя.

Бригада матиме свій офіційний склад та командування, оперативне управління, а також матеріально-технічну базу.

Функціонування бригади тероборони фінансуватиметься за гроші ЗСУ. Втім, аби прискорити укомплектування та підготовку військ, кошти передбачатимуть і в місцевих бюджетах. Нині розроблена обласна програма. Окрім того виділено 250 тисяч гривень з бюджету Рівного на придбання засобів зв’язку, які невдовзі будуть закуплені. Їх передадуть у штаб ТРО області. Рекомендація стосовно співфінансування укомплектування батальйонів надійде керівникам районів та міст. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також