На Рівненщині — саботаж. Винен — Рибачок

1809 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині — саботаж. Винен — Рибачок

Олег Червонюк розповідає, що звернувся до президента після того, як дізнався, що на нього міліція відкрила кримінальне провадження. Червонюк вважає, що це було з ініціативи Сергія Рибачка — після того, як він звернувся в ОДА за допомогою у ремонті трьох сховищ, що можуть вмістити три тисячі рівнян, СБУ одразу доручила прокуратурі перевірити, чи має він право володіти сховищами.

У листі до президента Олег Червонюк зазначає: "Тиск на мене та на моє підприємство розпочався після публічної підтримки мною та колективом Рівненського льонокомбінату вас як кандидата на пост президента України і посилився після моєї підтримки партії "Блок Петра Порошенка" на нинішніх парламентських виборах. Мені також відомо, що під час передвиборної кампанії голова Рівненської облдержадміністрації особисто чинив тиск на представників ЗМІ, зокрема, приватних місцевих телекомпаній, в інтересах кандидата у депутати від ВО "Свобода" Олега Осуховського. У цій ситуації я вбачаю не лише посягання на моє право власності та свободу підприємництва, захищені Конституцією України, а й змову та саботаж проти інтересів безпеки держави та її громадян, зокрема, мешканців Рівного. Шановний пане президенте! Прошу вас перевірити діяльність голови Рівненської облдержадміністрації Сергія Рибачка та вжити необхідних заходів із захисту інтересів держави, а також прав і свобод громадян".

Рибачок
Сергій Рибачок
Сергій Рибачок, голова Рівненської ОДА: — Я можу говорити мовою фактів. Такого підприємства, як льонокомбінат, немає. Є підприємство "Т-Стиль", зареєстроване у Хмельницькому, яке здійснює діяльність на виробничих потужностях колишнього рівненського льонокомбінату. І як виявилося, дивним чином у 2014 році це підприємство чи особисто підприємець Червонюк за допомогою рішення суду отримали у власність три об'єкти захисних споруд, які заборонені до приватизації та продажу. Тепер прокуратура розслідує, яким чином із 1669 стратегічних об'єктів захисту у приватній власності опинилося 366. Нині правоохоронні органи відкрили кримінальні провадження щодо всіх цих споруд. У державі протягом 20 років розкрадали захисні споруди і ніхто за це не відповідав. Тепер люди хочуть уникнути відповідальності і починають звинувачувати всіх і кожного. Потрібно дивитися по закону — не підлягає приватизації, значить, потрібно повертати.
Червонюк
Олег Червонюк
Олег Червонюк: — Коли я купував потужності "Рівнельону", сховища входили у цільовий майновий комплекс як технічні споруди, але на них не було технічного паспорта. Оскільки виявилося, що він потрібен, ми через суд добивалися, щоб його виготовили — у 2010 році. Сергій Рибачок звинувачує мене у приватизації сховищ. Я ж їх лише купив у комплексі споруд. А тепер мені виставляють ще й претензії щодо водопостачання, електропостачання… Петро Порошенко поки що на мій лист не відреагував. У мене є багато друзів, які радять покинути все і їхати за кордон. Були думки так і зробити. Але все, що у мене є, пов'язане з Україною. Продати льонокомбінат? А кому він, окрім Червонюка, потрібен?
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також