На Рівненщині судитимуть бурштинокопачів

1629 1

Ми у соцмережах:

 На Рівненщині судитимуть бурштинокопачів

Чотирьох мешканців Дубровицького району, які займалися незаконним видобутком корисних копалин загальнодержавного значення - каміння бурштину-сирцю, викрали оперативники управління захисту економіки в Рівненській області спільно зі слідчими Нацполіції.

Правоохоронці встановили, що на початку 2019 року група з чотирьох осіб налагодила «схему» систематичного незаконного видобутку «сонячного каміння» на території Дубровицького району, та вже через 2,5 місяці були затримані. Зберігалося «сонячне каміння» за місцем проживання двох фігурантів та реалізовувалось незаконним скупникам в межах області.

Всі учасники виявилися мешканцями Дубровицького району, де і здійснювали свою незаконну діяльність. Організатор контролював та розподіляв кожному учаснику свій напрямок роботи. Співробітники управління захисту економіки в Рівненській області задокументували протиправну діяльність кожного з учасників.  Під час проведення обшуків за місцями мешкання фігурантів працівники поліції вилучили близько 5 кг бурштину-сирцю різних фракцій та обладнання для видобутку бурштину, вартість вилученого становила 500 тис. грн.

Управління захисту економіки в Рівненській областіповідомляє, що слідчими обласного управління поліції доведено створення фігурантами організованої групи та повідомлено про підозру у порушенні правил охорони надр та вчинення злочину групою осіб, за попередньою змовою. Досудове розслідування закінчено, а матеріали справи з обвинувальним актом передано до суду.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також