На Рівненщині відкрили храм, про бійки за який говорили навіть у Європі

2717 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині відкрили храм, про бійки за який говорили навіть у Європі

У селі Птичі, що на Дубенщині, вчора відкрили місцевий храм, який був арештований судом.

Як нам розповів сільський голова Ярослав Вознюк, місцева громада провела збори про перехід до Православної церкви України:

- У мене є інформація, що суд зняв арешт з храму. Однак цього рішення я ще не бачив, як і протоколів зборів про перехід громади до Православної церкви України. Після відкриття храму у мене відбулася дискусія із представниками Московського патріархату. Я спокійно вислухав їхню позицію. Маю надію, що протистояння більше не буде.

Нагадаємо, що храм у селі Птичі був арештований близько чотирьох років тому. Арешт наклали через активне протистояння Московського та Київського патріархатів за право володіти місцевою святинею.

Місцева громада Московського патріархату висловила бажання перейти до Київського, було проведене опитування. 407 членів громади проголосувало за перехід до КП, 305 – побажали залишитися під керівництвом МП, не проголосувало 178 жителів та 11 бюлетенів були визнані зіпсованими. Але через те, що перевага прихильників КП була не надто відчутною, а голоси розділилися майже навпіл, то за храм відбувалося протистояння та бійки. Цю ситуацію висвітлювали навіть європейські ЗМІ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також