На Рівненщині викрили схему втечі чоловіків за кордон

2412 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині викрили схему втечі чоловіків за кордон

Правоохоронці викрили групу осіб, які організували незаконне переправлення чоловіків через кордон України.

Схему втечі придумали й реалізували жителі Рівненщини, Волині та Львівщини.

Вони залучили до своєї протиправної діяльності фіктивного підприємця-перевізника й вносили відомості щодо ухилянтів до ІС «Шлях» під виглядом водіїв цього підприємства. Військовозобов’язаним клієнтам оформлювали фіктивні договори працевлаштування, переправляли їх через державний кордон України та проводили з ними інструктажі під час виїзду. Пізніше учасники схеми завозили на територію України транспортні засоби, на яких виїхали «водії».

За свої послуги брали в середньому 4,5 тис. доларів США з особи. Наразі вже встановлено 14 військовозобов’язаних, які виїхали за межі України через фірму фігурантів, але назад не повернулись.

Правоохоронці, спільно з працівниками Рівненської обласної прокуратури, провели 13 обшуків у осіб, причетних до вчинення вказаних злочинів.

У них вилучили документацію, що підтверджує злочинну діяльність, чорнові записи, бухгалтерські документи, понад 800 тисяч гривень у різній валюті, а також 5 транспортних засобів, за допомогою яких чоловіків незаконно переправляли через державний кордон України.

Чотирьом фігурантам уже повідомили про підозру й обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення близько 500 тис. грн застави кожному.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також