На Рівненщині визначили лауреатів щорічної премії імені Євгена Борового в галузі хірургії

2452 0

Ми у соцмережах:

фото - ілюстративне, Володимир Кострикін

Розмір премії імені Євгена Борового складає один посадовий оклад лауреата і виплачує її лікарня, де він працює. Традиційно премію вручають до Дня медичного працівника, який цьогоріч відзначатимемо 18 червня – у третю неділю місяця. Зауважимо, що у 2022 році обласну премію в галузі хіругії на Рівненщині не присвоювали – через початок повномасштабної війни росії проти України.

За рішенням Комітету з присудження премії, у 2023 році її лауреатами стали:  
- Віталій Лисак - завідувач хірургічного відділення комунального некомерційного підприємства «Вараська багатопрофільна лікарня» Вараської міської ради. В медицині він понад 22 роки. Більшість часу працював у Вараській багатопрофільній лікарні, де пройшов шлях від лікаря-хірурга до заввідділення;
- Ігор Дундюк - заступник головного лікаря з хірургічної допомоги комунального некомерційного підприємства «Центральна міська лікарня» Рівненської міської ради. В медицині з 1988 року. Свою професійну діяльність в Центральній міській лікарні Рівного Ігор Дундюк розпочав у 1996 році, де працював хірургом у різних відділеннях. З 2014 року  - заступник головного лікаря ЦМЛ з хірургічної допомоги;
- Юрій Ординський медичний директор з хірургії КП «Рівненська обласна клінічна лікарні імені Юрія Семенюка» Рівненської обласної ради. Свій професійний шлях розпочав у 2010 році саме в РОКЛ. Медичним директором з хірургії працює з січня 2021 року. За цей час в хірургічній службі РОКЛ запроваджено нові методики діагностики та лікування, проведені унікальні операції. 

 

Як зауважив голова Асоціації хірургів Рівненської області, головний позаштатний хірург департаменту цивільного захисту та охорони здоров'я населення облдержадміністрації Олександр Нестеренко, голосуючи за цьогорічних кандидатів на вручення премії, звертали увагу не лише на їхню професійнісь як лікарів-хірургів, а й на управлінські якості. Адже від вміння організувати роботу хірургічної служби напряму залежить якість надання хірургічних послуг та процес лікування. 

За повідомленням Рівненської обласної ради.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також