На Рівненщині водій вигнав із маршрутки пенсіонерку-інваліда

2849 0

Ми у соцмережах:

На Рівненщині водій вигнав із маршрутки пенсіонерку-інваліда

Цю історію мешканка Дубна Любов Трохимівна Шевчук досі розповідає зі сльозами на очах.

 Як повідомляє газета «Скриня», це трапилося ще на початку лютого:

- Я – інвалід другої групи, пенсіонерка, відповідно до законодавства, маю право на безплатний пільговий проїзд на автомобільному транспорті.

У суботу, 1 лютого, заплатила касовий збір і придбала квиток на пільговий проїзд за маршрутом Дубно-Рівне, час відправки автобуса – 11.30, - Любов Трохимівна показала квиток кореспонденту.

- Річ у тім, що моя подруга важко захворіла і потрапила до Рівненської лікарні, мала намір її провідати, морально підтримати, купила дещо з продуктів.

Коли водій почав запускати пасажирів у салон та збирати гроші, показала йому квиток. Проте чоловік почав кричати, що я не поїду у його транспорті. Як це – не поїду? Ось, маю квиток. Він сказав, що не поїдеш в моєму автобусі, і все тут. Не дозволив зайти у маршрутку. Сказав, що байдуже до квитка, держава грошей не заплатить, щоб я забиралася геть. І що мала робити, раз мені не дозволяє зайти всередину? Сказала, що поскаржуся. Відповів, що можу скаржитися, йому ніхто нічого не зробить…


- Ніхто із пасажирів не заступився за Вас?

- А хто тепер за когось заступиться? Зараз такі часи, що навіть якщо вбивати будуть, то навряд чи хтось стане на захист.
Пішла у диспетчерську та до касирки, яка продала квиток, розповіла про все. Сказали, що не потрібно було йти звідти. А що я йому зроблю? Де гарантія, що не застосує фізичну силу, не схватить за барки і просто не викине звідти?

Скаржилася і керівництву автовокзалу. Доки спілкувалася з працівниками вокзалу – автобус поїхав.

До подруги вже не поїхала – мені стало зле, почало боліти серце, різко підскочив тиск. Через кілька днів маю їхати до Рівного, щоб самій пролікуватися – прокапатися. Але як поїду? Мені й до тих маршруток тепер страшно підходити. А що, як інший водій теж на мене накинеться? Купити квиток за повну вартість? У мене пенсія - дві з половиною тисячі, а за комуналку маю заплатити – дві шістсот, тобто на 100 гривень більше. І як вижити? Собаки не маю, щоб продати. Не живу, а ледь виживаю, а тут ще й таке знущання…


Спеціаліст відділу інфраструктури та захисту довкілля Дубенської райдержадміністрації Тетяна Чабанова повідомила:

- Ми направили скаргу до перевізника, він має надати відповідь. Тоді повідомимо Любов Шевчук про результати…
У райдержадміністрації кореспондент дізналася, що перевізник маршрутки – Володимир Дмитрович Демчук.
Прізвище та ім’я водія вдалося дізнатися у диспетчерській автовокзалу – це Анатолій Шеремета.
Кореспондент у телефонному режимі поспілкувалася із перевізником. Володимир Дмитрович повідомив, що у понеділок, 10 лютого, йому зателефонували із райдержадміністрації і розповіли про інцидент.

За словами перевізника, це – перший випадок на його транспорті. Володимир Демчук поспілкувався із водієм, пообіцяв вибачитися перед пенсіонеркою. Перевізник пояснив, що того дня водій із Рівного привіз 8 пільговиків, а коштів за їхнє перевезення райдержадміністрація не компенсує протягом останніх семи років, якщо не довше. Тож був на нервах, не стримався:

- Ми вже й зверталися до пенсіонерів, щоб не купували пільгових квитків у касі, нехай би ті кошти, що сплачують як касовий збір, краще б нам заплатили. Бо ж, все одно, держава нічого не поверне. Вчора до Тернополя їхало 13 пільговиків і 7 осіб (не пільговиків) – до Кременця.

Володимир Дмитрович повідомив, що фінансово покарає водія – Анатолій Шеремета місяць не їздитиме маршрутами, також протягом року йому не буде жодних премій та доплат. Пообіцяв провести додаткову співбесіду з водіями маршруток.

Олена КУРІШКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також