На Рівненщину везуть ікону, яка зцілює людей

20908 9

Ми у соцмережах:

На Рівненщину везуть ікону, яка зцілює людей

З 23 червня по 8 липня на Рівненщині перебуватиме чудотворна Ізмаільська ікона Богоматері «Нев'янучий цвіт».

Про це повідомляє Рівненська єпархія Московського патріархату (РПЦ).

Відомо, що ікона «Нев'янучий цвіт» допомагає при захворюваннях ніг, при лікуванні безпліддя, допомагає в народженні і вихованні дітей, сприяє сімейному благополуччю тих, хто молиться перед нею.

Історія Ікони

Ізмаїльська ікона пресвятої Богородиці є місцешанованим образом Одеської єпархії. 27 листопада 2014 Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел зачитав рішення Священного Синоду про встановлення святкування цього образу – 27 листопада. Раніше святкування зазначалося в перший день Різдвяного посту – 28 листопада.

Іконографічно образ схожий з іконою Божої Матері «Нев'янучий цвіт». У давніших образах відмінність полягала в тому, що Богородиця тримала розпущену гілку в руках. Зараз ця різниця не дотримується, і тому прийнято вважати, що це один і той же образ.

Ізмаїльська ікона була написана в XIX столітті, імовірно грецьким іконописцем. Вона була сімейною іконою благочестивих жителів міста Ізмаїла Георгія і Марії (прізвища залишилися невідомі), і тому на іконі присутні небесні покровителі цього сімейства – святі великомученик Георгій Побідоносець і рівноапостольна Марія Магдалина.
У 1937 році ікона була подарована ними Ізмаїльському чоловічому монастирю святих рівноапостольних Костянтина і Олени.
Сам монастир був побудований в 1936 році. До цього на його місці розташовувалася дерев’яна церква. У 1962 році храм був закритий, а братія розпущена.
Чудотворна ж ікона, стараннями благочестивих людей, потрапила в Преображенський собор міста Болграда, в зв’язку з чим і вціліла. Монастир був знову відкритий в 2001 році – на свято Воздвиження, а влітку 2002 року його намісником став архімандрит Сергій, який і посприяв тому, що 17 червня 2004 року по благословенню митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела образ Божої Матері повернувся на своє колишнє місце в монастирі.
До цього ж року відноситься перший зафіксований випадок мироточення цієї ікони. Але головним свідченням її чудодійної сили є випадки зцілення людей.

Свідченням цього є численні усні та письмові подяки людей з усіх куточків нашої країни. Відомо, що ікона «Нев'янучий цвіт» допомагає при захворюваннях ніг, при лікуванні безпліддя, допомагає в народженні і вихованні дітей, сприяє сімейному благополуччю тих, хто молиться перед нею.

Єпископ Сергій, настоятель монастиря, розповів про один з випадків чудесного зцілення, коли жінка з Краснопілля (передмістя Дніпропетровська) завдяки іконі Божої Матері вилікувалася від лейкемії. Дізнавшись про те, що в Дніпропетровськ привезли чудодійну ікону, жінка вирушила туди. І сталося диво: після паломництва її до ікони, лікарі не змогли знайти у неї ніяких ознак хвороби.

Але найбільше свідчень про лікування від безпліддя, – коли ні лікарі, ні гроші не можуть допомогти, і всю надію покладає тільки на Бога, та на допомогу Богородиці, – і Вона дійсно допомагає, і по Її молитвах Господь посилає довгоочікувану дитину.

Моляться біля ікони про дарування благочестивого чоловіка (дружини), про збереження цнотливості і чистоти у вінчаних шлюбах, про збереження сім’ї, скріпленні шлюбних уз, якщо справа йде до розлучення, про вихованні дітей в Православ’ї, і інших сімейних потребах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також