На Рівненській АЕС пройшли антитерористичні навчання

716 0

Ми у соцмережах:

На Рівненській АЕС пройшли антитерористичні навчання

На Рівненській АЕС завершились антитерористичні навчання, вони тривали з 20 по 23 квітня.Проводили їх також у населених пунктах навколо станції. Їх організував Антитерористичний центр управління СБУ в області.

У навчаннях, окрім служб атомної електростанції, брали участь підрозділи Національної поліції, Нацгвардії, СБУ, ДСНС та прикордонної служби. Відпрацьовували взаємодію антитерористичних підрозділів з органами місцевого самоврядування Вараської, Володимирецької та Полицької громад.

Відео з каналу атомної електростанції


"Ситуація сьогодні і в країні, і навколо нас – ми всі прекрасно знаємо, не будемо про це говорити. І чотири ядерні об'єкти, які є сьогодні в нашій країні, вони мають бути захищені серйозно", – каже генеральний директор РАЕС Павло Павлишин.

В СБУ відпрацьовували запобігання проникненню на територію РАЕС та вчиненню диверсій на території району.

"Основна мета була – це швидкість виявлення, реагування на загрозу і оповіщення всіх служб, залучення всіх суб'єктів боротьби з тероризмом і органів місцевого самоврядування", – пояснив начальник Антитерористичного центру СБУ в області Олександр Пиж.


Як зазначив заступник генерального директора РАЕС з фізичного захисту Юрій Петруняк, загалом усі підрозділи виконали завдання "в різному об'єму". Він має певні зауваження, над якими доведеться попрацювати.

Що відомо

Із середини квітня СБУ провела ряд антитерористичних та контрдиверсійних навчань у різних областях України. Відпрацьовували, серед іншого, захист об'єктів потенційних посягань противника.
Прикордонники запровадили додаткові режимні обмеження на кордоні з Білоруссю в межах Рівненської області. Серед обмежень – заборона робіт у пізню пору неподалік кордону, заборона проїзду з 22-ї до 6-ї години польовими дорогами, заборона руху транспортних засобів в об’їзд автомобільних доріг та інші. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також