На Рівненській АЕС «видаляють тварин» з території

1730 0

Ми у соцмережах:

На Рівненській АЕС «видаляють тварин» з території

Територія атомної станції, розташованої у Вараші, – не місце для тварин. Тому працівникам АЕС наказали не підгодовувати вуличних собак і котів та «забезпечити їх видалення».

 Про це йдеться в публікації на сторінці місцевої ГО «Зоонадія»:

«Згідно наказу т.в.о генерального директора РАЕС КУРОЄДОВА СЕРГІЯ ВІКТОРОВИЧА та рішенням селекторної ради, на РАЕС у Вараші розпочато масове знищення бездомних котів та собак шляхом отруєння. Перші жертви вже є, близько 10 собак на РАЕС було холоднокровно отруєно… 1 та 4 блок. Багато хто бачив та знає, про вже отруєних собак!

…Рішення видано 03.02.2020. Термін виконання 17.02.2020. Дивіться фото документу, який всім працівникам було заборонено фотографувати та розповсюджувати.

…РАЕС давно славиться своїми жорстокими рішеннями що до безпритульних тварин . Приблизно 6 років тому, був виданий перший наказ, згідно якого працівникам РАЕС категорично забороняли годувати бездомних тварин! Періодично, цей наказ видають по новому, щоб працівники не забували своє місце та боялися!»

Автор посту зазначає, що дехто з працівників все ж осмілюється підгодовувати бездомних тварин, купуючи їм їжу за власний кошт. Також нібито їм дають і протизаплідні засоби або стерилізують їх. При цьому притулку для тварин у Вараші немає, тож дівати тварин просто ніде.

Віторія Леонова з прес-служби РАЕС коментує:

-          Так, ми видали таке внутрішнє розпорядження. Адже РАЕС – це великий промисловий об’єкт. Тут неповинно бути тварин: на птахів, ні собак, ні котів. Адже вони, не розуміючи написів «Вхід заборонено», «Висока напруга» можуть зайти у цех і загинути. В той же час від втручання тварини може замкнути обладнання і врешті відключитися енергоблок. Ми мали подібний інцидент в минулому, коли на виробництво зайшла кішка. Проте можу запевнити, що ніхто тварин не труїть. «Видалення тварин з території» означає, що наші працівники цеху господарського обслуговування виловлюють їх, садять у клітки і вивозять за межі території. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також