На Рівненському полігоні готують військових водіїв різних категорій

1287 0

Ми у соцмережах:

фото - Арміяinform

На військовому полігоні оперативного командування «Захід» вчора стартував навчальний курс підготовки водіїв. Навчання для військовослужбовців категорій транспортних засобів із причепами та тих, які призначені для перевезення особового складу, триватиме більше місяця.

Заняття триватимуть щодня з ранку до вечора. Проводять їх досвідчені інструктори, які мають атестати державного зразка на право проведення занять як викладача теоретичного матеріалу, так й інструктора з водіння під час практичної частини.

Як повідомляє Арміяinform, навчання водіїв завершиться внутрішнім іспитом у польових умовах, а пізніше свою професійність військові водії показуватимуть на іспиті у Рівненському обласному сервісному центрі, де й отримають водійські посвідчення. Кожен випускник курсу отримає свідоцтво про закінчення курсу навчання, медичну довідку та посвідчення водія тої категорії, на яку навчався.

Заходи з підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації водіїв військових транспортних засобів на Рівненському полігоні почали проводити більше року тому.

Як зазначив командир навчального батальйону підполковник Роман Поліщук, нещодавно навчального військовий підрозділ отримав дозвол на збільшення акредитаційного обсягу підготовки водіїв в кількості та за категоріями. Раніше навчальна група складалася з двадцяти військовослужбовців за трьома категоріями, а наразі вже існує можливість готувати 84 водіїв за сімома категоріями одночасно: «В», «С1», «С», «Д», «Д1», «СЄ» та «СЄ1».

Навчання в цивільних автошколах, яких на Рівненщині більше чотирьох десятків, коштує від п’яти до семи тисяч гривень за два, а то й три місяця навчання. До цієї суми варто додати й додаткові витрати на пальне під час практичних занять кожного учня. Військові ж перебуваючи у відрядженні на полігоні, не оплачують за таке навчання. Держава їх забезпечує триразовим харчуванням та розміщенням. Більше того, після повернення до своєї військової частини для них це можливість бути призначеними на вищі посади.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також